Privođenje osumnjičenih na Županijski sud u Velikoj Gorici
Privođenje osumnjičenih na Županijski sud u Velikoj Gorici Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu podiglo je optužnicu protiv devet osoba koje terete da su nabavljali i potom prepakiravali te prodavali razne vrste droga, među ostalim i u dječjem vrtiću na području Zaprešića.


Među okrivljenicima je i ravnatelj Dječjeg vrtića Zvono u sklopu vjerske zajednice Kristova crkva, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Vezani članci Marihuana i oružje U Dalmaciji pala dva dilera: Oduzeto im skoro 24 kilograma marihuane i oružje Zagrebačka policija otkrila trojac koji je krao aute, kod jednog pronađena droga - 3 Policija traga za dvojicom muškaraca: Trojac krao automobile po Zagrebu, kod jednog pronađeno 28,5 kilograma marihuane

Tužiteljstvo je, ne priopćivši identitete okrivljenika, preciziralo da ih se tereti da su nabavljali veće količine kokaina, heroina, marihuane, amfetamina i MDMA-a koju su skrivali i prepakiravali u svojim domovima, dječjem vrtiću, Tešićevoj obiteljskoj kući te u baraci u Brdovcu.

Pripremljenu su drogu, ističe tužiteljstvo, međusobno preprodavali te je prodavali drugim preprodavačima i konzumentima, dok su zaradu međusobno dijelili.

Tužiteljstvo je dodalo da je kod okrivljenika pronađen 691 gram heroina, 665 grama kokaina, 2,1 kilogram amfetamina, 2511 tableta MDMA, 5,5 grama smole konoplje, 9,4 grama MDMA-a te oprema za vaganje i pakiranje droge.

Vijeće novozagrebačkog Općinskog suda produljilo je na prijedlog tužiteljstva istražni zatvor protiv osmero okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela, zaključuje Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu.