Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravičan slučaj

Podignuta optužnica, mladiću prijeti zatvor: Baki ostavio staforda na čuvanje, a ovaj ju nasmrt izgrizao

Staford, ilustracija (Foto: Getty Images)
Staford, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Nakon provedene istrage podignuta je optužnica protiv 28-godišnjeg vlasnika psa.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 28-godišnjaka čiji je pas nasmrt izgrizao njegovu baku.

Stavlja mu se na teret da je između 29. i 30. siječnja 2024., u Zadru, u stanu u kojem je živjela 82-godišnjakinja zajedno s članovima obitelji, svjestan da je njegov pas pasmine Američki staford terijer opasan i da bi mogao ugroziti život ljudi, kao i da takvog psa ne smije ostaviti drugim osobama na čuvanje, postupio protivno odredbama Zakona o zaštiti životinja i Pravilnika o opasnim psima, priopćeno je iz DORH-a.

Pročitajte i ovo Staford, ilustracija (Foto: Getty Images) doznaje Dnevnik Nove TV Ne ide u istražni zatvor: Vlasnik staforda koji je usmrtio 82-godišnju ženu branit će se sa slobode

Tereti ga se da je baki ostavio psa na čuvanje, a životinja joj je nanijela teške i po život opasne ozljede uslijed kojih je ona preminula.

Optužnica mladića tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti za što je propisana kazna do osam godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene