Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj prijevare i navođenje svjedoka

Počinje suđenje Nikici Jelaviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatskom državljaninu Nikici Jeleviću sutra počinje proces pred Zemaljskim sudom u Kemptenu, u južnoj Njemačkoj, zbog pokušaja prijevare i navođenja svjedoka na lažno svjedočenje, priopćio je taj sud.

'Za suđenje su predviđena četiri raspravna dana, i to - 20. i 22. siječnja, te 4. i 10.veljače.', potvrdio je sud u Kemptenu. Suđenje bi trebalo započeti čitanjem optužnice i iskazima svjedoka optužbe.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Slika nije dostupna Oslobođen optužbi Presuda: Nikica Jelavić ni treći put nije kriv

Nikicu Jelavića, koji je u srpnju prošle godine na osnovi međunarodne tjeralice uhićen na slovensko-hrvatskoj granici te je nakon toga isporučen Njemačkoj, optužuje se da je na osnovi lažnih dokumenata i lažnih izjava svjedoka od savezne pokrajine Bavarske zahtijevao za vrijeme provedeno u istražnom zatvoru odštetu u visini od 530.000 eura. 

Državno odvjetništvo je ustvrdilo da se Jelavićev zahtjev za odštetu temelji na krivotvorenim dokumentima kojima je optuženik njemačke vlasti pokušao uvjeriti da mu je za vrijeme boravaka u istražnom zatvoru u Kemptenu, gdje mu se 2004. sudilo zbog pljačke draguljarnice ali je oslobođen optužbi, propalo nekoliko unosnih poslova.

>> Jelaviću će se ponovno suditi za ubojstvo Zorana Dominija i četiri pokušaja ubojstva

>> Jelavić čeka suđenje zbog pokušaja prijevare

>> Podignuta optužnica protiv Jelavića

>> Jelavić izručen Njemačkoj

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene