Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mrvica dobio zamjenike

Počinje ljetna sezona voznih redova i viših cijena

Ante Mrvica (Dnevnik.hr)
Ante Mrvica (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Ljetna sezona (Dnevnik.hr) Ljetna sezona (Dnevnik.hr) +0 Ante Mrvica (Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Jadrolinija je spremna za sezonu. Novinarima i građanima u Splitu za važne informacije ipak se neće javljati samo automat, umirovljeni Ante Mrvica dobio je zamjenike. A građanima od lipnja stižu i ljetne, uobičajeno veće cijene.

Jadrolinija je spremna, a cijene su sezonski skuplje. Imamo više linija nego prošlo ljeto, pohvalili su se u Jadroliniji na prezentaciji sezone u Splitu.

Pročitajte i ovo Stigle jagode - 2 Pitanje prioriteta Na tržnice stigle domaće jagode, nikada ih nije bilo manje i nikada nisu bile skuplje Boris Vujčić Hrvatska najgora u Eurozoni Upozorenje guvernera: Glavni doprinos inflaciji daju usluge, rast cijena će se nastaviti

''Bolji smo 30 posto. Za Hvar ima šest katamaranskih linija dnevno, a bit će još'', rekao je David Sopta, predsjednik uprave Jadrolinija.

Od 1. lipnja vraćaju se uobičajeno skuplje ljetne sezonske cijene. Tako je recimo za jednu osobu od Splita do Vela Luke na Korčuli trajektna karta sada 50 kuna, a od 1. lipnja bit će 60 kuna. Za automobil je bilo ovisno o dužini 375 do 650 kuna, a od 1. lipnja će biti od 470 do 820 kuna.

Povoljne cijene brzih brodova - katamarana koje država, odnosno građani kroz poreze subvencioniraju, iste su i za domaće i za turiste. Mnogi misle da to nije u redu, ali europska pravila zabranjuju veće cijene za strance nego za domaće ljude.

Nadalje, grad Split je najavio povezivanje vlakom između splitske luke i udaljenog aerodroma. Dobra ideja protiv prometnih čepova na ulazu u grad i luku, ali kao i obično još je to daleko od stvarnosti.

''Teško mi je govoriti o datumima, tek smo potpisali sporazum'', rekao je Vice Mihanović, ravnatelj Lučke uprave Split.

Stigao je na sastanak i Ante Mrvica. Neće ga zamijeniti automat. Tu je novi tim u luci. Mentor Mrvica im je dao savjete: ''Sezona je počela, do 1. Listopada treba biti 24 sata''.

Mrvica će sudjelovati i u obuci novih kadrova, a već sada na brodovima znaju kako pomoći putniku, koji minut se i pričeka. Još nema gužve, ali brzo će zagušeni prilazi luci sve staviti na test.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene