Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UDARNI VIKEND

Objavljeno važno upozorenje svima koji će se tijekom vikenda naći na cestama

Reporterka Sanja Vištica javila se s Lučkog (Dnevnik.hr)
Reporterka Sanja Vištica javila se s Lučkog (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Kolone na naplatnim postajama Lučko (Foto: HAK) Kolone na naplatnim postajama Lučko (Foto: HAK) Foto: HAK +0 Reporterka Sanja Vištica javila se s Lučkog (Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Počeo je još jedan udarni vikend na hrvatskim prometnicama. Na autocesti A3 zbog prometne nesreće u jednom se trenutku formirala kolona vozila u pokretu s povremenim zastojima, duga čak 18 kilometara.

''Za sve one koji planiraju krenuti na more dobro bi bilo da to učine u subotu kasno poslijepodne, a ako baš moraju ići večeras, u petak, bilo bi dobro da to bude iza 20 sati", javila se uživo reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica s Lučkog.

Pročitajte i ovo Ilustracija turistička sezona Ogromne gužve na cestama: Kolona kod Svetog Roka 8 kilometara, vozi se uz zastoje Gužve na cestama Upozorenje vozačima Udarni je turistički vikend, pojačan je promet u smjeru mora: Na Krčkom mostu kolone od 4 kilometra

Vrhunac gužvi se očekuje u subotu od ranog jutra pa u HAK-u poručuju, dodala je Vištica, da bi bilo dobro izbjeći razdoblje od 4 ujutro pa do 17 sati. Onima koji se vraćaju u Zagreb preporuka je da krenu što ranije ujutro.

"Treba napomenuti i da je policija izdala upozorenje - kažu da će ih biti više na cestama i posebno će kontrolirati autoceste i državne ceste na kojima je pritisak. Upozoravaju vozače da prilagode brzinu kretanja i ne tipkaju na mobitel te da na put krenu odmorni.

Najnovije informacije o stanju na cestama možete pogledati na stranicama HAK-a.

Vrhunac gužvi u subotu ujutro

Vrhunac gužvi očekuje se u subotu od najranijih jutarnjih sati. Najveći broj turista ponovno će doći iz zapadnoeuropskih država, a osim njih, mnogi građani Republike Hrvatske, ali i susjednih zemalja (Slovenije, BIH, Srbije), krenut će na ljetni odmor.

Kao i prethodnih vikenda, HAK građanima savjetuje da izbjegavaju putovanje upravo tijekom subote i nedjelje.

U subotu će vrlo gustog prometa bit će u smjeru mora na svim cestovnim pravcima. Česta zaustavljanja i iznimno usporen promet bit će na sljedećim mjestima:

• A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2, zagrebačka obilaznica (A3) iz smjera čvora Jankomir i Buzin u smjeru naplate Lučko;
• Istarski ipsilon (A8 i A9), u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, ispred tunela Učka i kod čvora Matulji prema Rijeci;
• granični prijelazi sa Slovenijom (Bregana, Macelj, Rupa, Kaštel), Bosnom i Hercegovinom (Metković, Zaton Doli, Klek, Slavonski Brod, Stara Gradiška…), Srbijom (Bajakovo i Tovarnik) i Crnom Gorom (Karasovići);
• duž Jadranske magistrale (DC8) osobito na dionicama Crikvenica-Novi Vinodolski-Senj, u okolici Zadra, Trogir-Split-Omiš-Makarska, u okolici Šibenika i Dubrovnika kao i u blizini ostalih turističkih središta
• na Krčkom mostu;
• u lukama Zadar i Split, te na pristaništima za sjeverno i srednjodalmatinske otoke.

Subotnje gužve, u smjeru mora, počinju u ranim jutarnjim satima i traju do kasnih poslijepodnevnih sati (od 4 do 17 sati), a oko podneva počinje jačanje prometa u smjeru unutrašnjosti i Zagreba.

Gužve i u nedjelju

Tijekom nedjelje, 29. srpnja najjači promet se očekuje tijekom poslijepodneva u smjeru unutrašnjosti s čekanjem na izlazu s autoceste A1 u Lučkom, na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Maclja i na A3 Bregana-Lipovac na naplati Zagreb-Istok u smjeru Zagreba.

HAK savjetuje da za putovanje prema moru birate petak u prijepodnevnim satima ili subotu u poslijepodnevnim odnosno večernjim satima, dok za povratak s mora birate nedjelju prijepodne.

Kao izbor za putovanje umjesto autocesta mogu se koristiti stari provjereni pravci kroz Liku i Gorski kotar. Najveće i najznačajnije su Lička magistrala (DC1) koja se proteže od graničnog prijelaza Macelj sa Slovenijom kroz Zagreb, Karlovac, Slunj, Plitvička Jezera, Korenicu, Gračac, Knin, Sinj pa sve do Splita i stara cesta koja prolazi kroz Gorski kotar (DC3) i proteže se kroz mjesta Karlovac, Severin na Kupi, Vrbovsko, Skrad, Delnice, Gornje Jelenje sve do Rijeke, no tu su još i mnoge druge. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene