Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo zaštite okoliša priopćilo je kako je počelo uklanjanje bespravno izgrađenih objekata na otocima Pagu i Cresu.


Građevinska inspekcija počela je jučer s uklanjanjem bespravno izgrađenih objekata na području Križina, katastarska općina Kolan na otoku Pagu. U prosincu prošle godine na tom je području uklonjeno osam građevina. Riječ je o objektima izgrađenim na zemljištu koje nije namijenjeno izgradnji. U ovoj fazi u planu je uklanjanje 12 objekata.

Vezani članci Ruši se zgrada bivše tvornice Kamensko: Na tome mjestu niknut će luksuzni stanovi - 7 Ruši se Kamensko: Na mjestu uništene tvornice niknut će luksuzni stanovi Rušenje kuće u Markuševcu VIDEO Bageri u akciji - ruši se prva kuća oštećena u potresu: "Mislili smo da ćemo mi biti usko grlo, ali..."

Građevinska inspekcija provela je postupke i za navedene građevine donijela rješenja o uklanjanju. Neki investitori su jučer sami započeli s uklanjanjem, a inspektori će pratiti tijek izvršavanja rješenja, objavilo je Ministarstvo na svojim internetskim stranicama.

Uklanjanje je tražila i lokalna samouprava jer navedeni objekti narušavaju krojobraz i unose nered u prostor, dodaje se u priopćenju. Ministarstvo zaštite okoliša također navodi kako je građevinska inspekcija putem treće osobe počela s uklanjanjem bespravno sagrađenih objekata na području uvale Krušćica na otoku Cresu.

U planu je uklanjanje tri objekta, izgrađenima na zemljištu koje nije namijenjeno izgradnji. Građevinska inspekcija provela je postupke i za navedene građevine donijela rješenja o uklanjanju. Nakon što bespravno sagrađene objekte nisu uklonili sami investitori, uklanjanju je pristupila građevinska inspekcija. (Hina)