Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje Ministartsva

Počelo uklanjanje bespravno izgrađenih objekata na Pagu i Cresu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zaštite okoliša priopćilo je kako je počelo uklanjanje bespravno izgrađenih objekata na otocima Pagu i Cresu.

Građevinska inspekcija počela je jučer s uklanjanjem bespravno izgrađenih objekata na području Križina, katastarska općina Kolan na otoku Pagu. U prosincu prošle godine na tom je području uklonjeno osam građevina. Riječ je o objektima izgrađenim na zemljištu koje nije namijenjeno izgradnji. U ovoj fazi u planu je uklanjanje 12 objekata.

Pročitajte i ovo Izvješće Pentagona tvrdi da su opaženi NLO-i obični objekti i fenomeni Ništa od malih zelenih Pentagon o opaženim NLO-ima: "U popularnoj kulturi vlada narativ..." Fringe Festival Digla se prašina na Cresu HDZ-ova koalicija traži zabranu festivala na otvorenom: "I djeca moraju gledati neukusnu golotinju i perverzije"

Građevinska inspekcija provela je postupke i za navedene građevine donijela rješenja o uklanjanju. Neki investitori su jučer sami započeli s uklanjanjem, a inspektori će pratiti tijek izvršavanja rješenja, objavilo je Ministarstvo na svojim internetskim stranicama.

Uklanjanje je tražila i lokalna samouprava jer navedeni objekti narušavaju krojobraz i unose nered u prostor, dodaje se u priopćenju. Ministarstvo zaštite okoliša također navodi kako je građevinska inspekcija putem treće osobe počela s uklanjanjem bespravno sagrađenih objekata na području uvale Krušćica na otoku Cresu.

U planu je uklanjanje tri objekta, izgrađenima na zemljištu koje nije namijenjeno izgradnji. Građevinska inspekcija provela je postupke i za navedene građevine donijela rješenja o uklanjanju. Nakon što bespravno sagrađene objekte nisu uklonili sami investitori, uklanjanju je pristupila građevinska inspekcija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene