Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo suđenje Čučiću i pomagačicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskom sudu u Sisku danas je počela glavna rasprava protiv bivšeg hrvatskog diplomata Ljubomira Čučića, njegove bivše odvjetnice i izvanbračne supruge Nataše Pifar Mihelić i prijateljice Marijane Pekas zbog kažnjivog djela oduzimanja djeteta ili maloljetne osobe.

Glavna rasprava vodi se pred sutkinjom za mladež Natašom Brleković i zatvorena je za javnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Zbog Čučića sam odlučila štrajkati glađu' Slika nije dostupna 'Svi smo mi Ljubomir Čučić'

Prvookrivljeni Ljubomir Čučić nije želio davati nikakav komentar, kao ni njegov odvjetnik Mario Gerstner.

Drugookrivljena Nataša Pifar Mihelić izjavila je kako "smatra da je optužni prijedlog neosnovan, jer ni ona, a ni Ljubomir Čučić nisu prekršili pozitivne hrvatske zakone", naglašavajući kako se "skrb za djecu ne može nazvati oduzimanjem djeteta ili malodobne osobe".

Odvjetnik Nataše Pifar Mihelić, Željko Stanković, izjavio je da
"njegova branjenica, a ni prvookrivljeni Čučić, nisu počinili
protupravne radnje, te da je njegova branjenica profesionalno i korektno obavljala svoj odvjetnički posao zastupanja Čučića".

Naveo je da je petrinjska Policijska postaja "prekvalificirala prekršajnu prijavu u postupku protiv Čučića, izmijenivši dio u kojemu se navodi pravna osnova za podizanje zahtjeva za pokretanjem prekršajnog postupka, izostavivši da je Čučić postupio protivno pravomoćnoj presudi francuskog suda, a okrivljujući Čučića da je postupio protivno dogovoru s bivšom suprugom, majkom njihove djece Magali Boers". To, po njegovim riječima, govori da "ne postoji pravna osnova da se Čučića smatra krivim, niti da se osudi zbog kvalifikacije za koju je okrivljen".

Odvjetnica Višnja Drenški Lasan, koja zastupa francusku državljanku Magali Boers, bivšu Čučićevu suprugu, izjavila je da će se "Magali Boers odazvati svakom pozivu hrvatskog suda kada dobije poziv", a da "za danas nije dobila sudski poziv na svojoj adresi u Francuskoj". 

Drenški Lasan smatra da su okrivljenici počinili kažnjivo djelo za koje im se sudi i očekuje da se proglase krivima.

Na glavnu raspravu došla je i trećeokrivljena Marijana Pekas te svjedoci Nikola i Karolina Ćutuk, brat drugookrivljene Pifar Mihelić i njegova supruga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene