Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspekcija naredila rušenje

VIDEO Građani ne daju da se ukloni ilegalna građevina s kule!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani su prosvjedovali jer ne žele da se sruši nadograđeni dio kule u Kaštel Novom.

U Kaštel Novom je započelo uklanjanje pojedinih nezakonitih dijelova na kuli Ćipiko, a Ministarstvo graditeljstva je donijelo rješenje da se kula mora vratiti u prvobitno stanje. No, dio građana od ponedjeljka prosvjeduje protiv rušenja i podržavaju namjere investitora Ante Samardžića da na toj lokaciji napravi hotel i marinu.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima

NEZAKONITA GRADNJA Pogledajte što će srušiti građevinska inspekcija

Građani naime žele da se projekt realizira, jer kako kažu, nadaju se novim radnim mjestima. Podržao ih je i kaštelanski župnik, a Kaštelani prikupljaju potpise za peticiju s kojom traže prekid rušenja i nastavak gradnje.

Investicija kojom se gradi hotel i marina vrijedi oko 21 milijun eura, a investitor je do sada uložio gotovo 80 milijuna kuna, čime je projekt gotovo priveo kraju.

Kaštelani su u ponedjeljak navečer ispred kule zapalili svijeće, a isto kao što i Ministarstvo graditeljstva traži da se kula vrati u prvobitno stanje, tako i Samardžić najavljuje tužbu protiv Ministarstva od kojeg će također tražiti da kulu vrate u prvobitno stanje, ali onakvom kakva je bila kada su je počeli rušiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene