Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje javnosti

Mladi IDS-a osudili Kajinove izjave o TE Plominu C

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klub mladih IDS-a osudio je danas u priopćenju za javnost posljednje izjave za novinare saborskog zastupnika i potpredsjednika IDS-a Damira Kajina u kojima podupire Vladu RH u vezi s izgradnjom TE Plomina C, a Kajin je na to odgovorio kako će Jakovčić iskoristiti mlade kao što je iskoristio njega, a zatim ga odbacio.

Klub mladih IDS-a naveo je u priopćenju kako je upravo Kajin prije mjesec dana optužio predsjednika stranke Ivana Jakovčića da je spreman trgovati zdravljem građana ne bi li dobio potporu koalicijskog partnera SDP-a.

No, Jakovčić je svojim potezima i tužbama najprije protiv Ministarstva zaštite okoliša, a zatim protiv Ministarstva graditeljstva i prostornog planiranja dokazao upravo suprotno, navodi se u priopćenju u kojemu mladi IDS-a pitaju "trguje li sada Kajin zdravljem svojih sugrađana u zamjenu za SDP-ovu potporu".

Predsjednik Kluba mladih Vili Rossanda poručio je zato Kajinu da mora biti dosljedan politici IDS-a, stajalištima Vijeća i istarske Županijske skupštine, koji štite volju građana Istre i u skladu su s Prostornim planom Istarske županije.

Klub mladih IDS-a podsjetio je u priopćenju za javnost kako je još 2007. pokrenuo peticiju protiv izgradnje termoelektrane na ugljen i tada je, kako navodi, prikupljeno više od 10 tisuća potpisa građana, što je pokazalo jasno stajalište i želje žitelja Istre. Kao legalisti, Klub mladih IDS-a zato "očekuje da hrvatska vlada poštuje donesene propise i zakone i da se ne ogluši na volju naroda izraženu kroz predstavnička tijela Istarske županije", zaključili su u Klubu mladih IDS-a.

Odgovarajući na te prozivke, saborski zastupnik i potpredsjednik stranke Damir Kajin poručio je mladima iz IDS-a da "nikada nije trgovao" zdravljem Istrana, pa neće ni sutra, dodajući kako s mladima "trguje njihov vođa Ivan Jakovčić, što će im uskoro biti jasno".

'Ja sam za Istru dao cijelog sebe i nije mi zato žao', izjavio je Kajin za Hinu i dodao da će upravo s Istranima na izborima u svibnju 'zaustaviti tiranina i autokraciju na dobrobit mladih, srednjih i starijih generacija'. Istaknuo je kako će Jakovčić 'i ovom prilikom iskoristiti mlade kao što je iskoristio njega, a zatim ga odbacio'. Poručio je Jakovčiću kako je 'dobro dok on tuži državu, a ne ona njega'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Što mladi žele? - 4 Izbori pred vratima Oni su ključni za budućnost Hrvatske, no stranke za njih nije briga: "Ovdje vrijede neka druga pravila" Slika nije dostupna Tražio mito? Kajin Jakovčiću: 'Optužuju te za reketarenje, odi na detektor laži!'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene