Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krenule su vikend turističke gužve na autocestama. Na mnogim mjestima stvorile su se i duge kolone.


'Za ovaj vikend očekujemo 210 tisuća vozila u tranzitu sjever jug, negdje polovica tog broja prema moru i polovica prema unutrašnjosti', rekao je Nil Marović iz Auteste Rijeka-Zagreb.

Vezani članci Istarski ipsilon Planirate putovanje za blagdane? Provjerili smo kakvo se stanje očekuje u prometu, HAK uputio važan savjet vozačima Olujni vjetar otežava promet na autocesti Olujni vjetar paralizirao promet: Zbog snažnih udara zatvorene autoceste, na prometnicama moguća i poledica

Pojačan je priljev vozila kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora, a vrlo gust promet na autocesti A1, između Zagreba i Bosiljeva u oba smjera. Kolona vozila kod naplatnih postaja Lučko na izlazu sa autoceste prema Zagrebu duga je oko 4 km. Vozačima iz HAK-a savjetuju da koriste i naplatne postaje Demerje. Vozače se isto tako upozorava da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na Istarskom ipsilonu vozi se u koloni dugoj oko 4,5 km prije čvora Umag u smjeru Slovenije. Na autocesti A7 kod graničnog prijelaza Rupa-čvor Diračje, kod naplatnih postaja Rupa u oba smjera dolazi do povremenih zastoja (u smjeru Slovenije kolona je duga oko 5 km, a u smjeru Rijeke oko 3 km). Promet je vrlo gust i preko Krčkog mosta.

Povremeni zastoji su zabilježeni i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod naplatnih postaja Kikovica, u smjeru Rijeke. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona je duga oko 5 km. Vozila se isključuju kod čvora Krapina i dalje voze državnom cestom D1 prema graničnim prijelazima Macelj i Lupinjak, izvijestio je HAK.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju