Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paklene vrućine

Počele velike gužve na autocestama, kolone i do pet kilometara na više mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krenule su vikend turističke gužve na autocestama. Na mnogim mjestima stvorile su se i duge kolone.

'Za ovaj vikend očekujemo 210 tisuća vozila u tranzitu sjever jug, negdje polovica tog broja prema moru i polovica prema unutrašnjosti', rekao je Nil Marović iz Auteste Rijeka-Zagreb.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POJAČAN PROMET Gužve u smjeru mora: Na zagrebačkoj obilaznici kilometarska kolona zbog nesreće Slika nije dostupna SEZONA U PUNOM JEKU Pojačan promet na cestama u smjeru mora: Jedna stvar je ključna za putovanje

Pojačan je priljev vozila kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora, a vrlo gust promet na autocesti A1, između Zagreba i Bosiljeva u oba smjera. Kolona vozila kod naplatnih postaja Lučko na izlazu sa autoceste prema Zagrebu duga je oko 4 km. Vozačima iz HAK-a savjetuju da koriste i naplatne postaje Demerje. Vozače se isto tako upozorava da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na Istarskom ipsilonu vozi se u koloni dugoj oko 4,5 km prije čvora Umag u smjeru Slovenije. Na autocesti A7 kod graničnog prijelaza Rupa-čvor Diračje, kod naplatnih postaja Rupa u oba smjera dolazi do povremenih zastoja (u smjeru Slovenije kolona je duga oko 5 km, a u smjeru Rijeke oko 3 km). Promet je vrlo gust i preko Krčkog mosta.

Povremeni zastoji su zabilježeni i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod naplatnih postaja Kikovica, u smjeru Rijeke. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona je duga oko 5 km. Vozila se isključuju kod čvora Krapina i dalje voze državnom cestom D1 prema graničnim prijelazima Macelj i Lupinjak, izvijestio je HAK.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene