Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema i uhićenja u Orašju

Završila sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, sudjelovao i Dragan Čović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
završio je sastanak člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića i Andreja Plenkovića s članovima predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a.

Sastanak je održan u kontekstu nedavnih uhićenja pripadnika HVO-a u Orašju. Čović, koji je sinoć u Dnevniku Nove TV rekao da se za istrage znalo godinama, te da je o tome bilo riječi i kada je Plenković bio u službenom posjetu BIH, vodstvo HDZ-a informirao je o trenutačnoj situaciji u susjednoj državi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

"Činjenica je da ovih 10 časnih ljudi, ja ću to vrlo jasno kazati je privedeno na Dan svih svetih, na način kako je privedeno i po modelu i izabranom tajmingu trebalo je poslati vrlo jhasnu poruku gospodinu Plenkoviću koji je imao jednu izvrsnu posjetu BiH ta dva dana s bezbroj pozitivnih poruka pomoći na našem Europskom putui stabilnost odnopsa u BiH", rekao je nakon sastanka Čović.

"Kada je riječ o informacijama koje se tiču eventualnih drugih istraga ili procesa, ja sam na zadnjoj sjednici vlade dao nalog svim kolegama ministrima, svim našim službama da temeljito prikupe sve informacije koje se eventualno mogu odnositi na neke druge pripadnike ili časnike Hrvatske vojske. Kada temeljitu analizu svih tih informacija dobijemo onda ćemo o tome govoriti prema javnosti", istaknuo je premijer Plenković nakon sastanka u središnjici HDZ-a.

Čivoć je sinoć gostujući u Dnevniku Nove TV rekao da postoje deseci i stotine sličnih izvida, koji se već godinama provode i on će ta svoja saznanja prenijeti kolegama iz HDZ-a na Nacionalnom vijeću te stranke, koje je u tijeku.

Premjer Andrej Plenković stigao je u središnjicu HDZ-a s Markovog trga u 17:20 sati te je sjednica HDZ-ovog Nacionalnog vijeća počela. Svi ostali predstavnici su već u središnjici HDZ-a. Nekolicina njih dala je i kratke izjave prije same sjednice. Evo što je rekao Josip Đakić.

"Pravna nesigurnost u BiH je prouzrokovala ovo što je. Ne možemo skinuti stigmu dok ne vidimo o čemu se radi, međutim smatramo da je dovoljno vremena prošlo o toga. Sad smatramo da je stvarno postoje opravdani razlozi u sumnju, iskrene namjere u obračunavanju s ratnim zločinima. Dodik, koji je raspisao nelegalni referendum i ne odaziva se na sudske pozive, njega SIPA nije uhitila", istaknuo je Đakić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene