Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počela saslušanja svjedoka na suđenju Ademiju i Norcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedočenjem ratnog ministra unutarnjih poslova Ivana Jarnjaka jutros je na zagrebačkom Županijskom sudu započelo saslušavanje svjedoka na suđenju generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu optuženima za zločine u akciji Medački džep 1993.

Jarnjak je svjedočenje započeo prisjećanjem na svoj posjet Gospiću tijekom spomenute oslobodilačke akcije, u kojoj su prema tvrdnjama tužiteljstva, Ademi i Norac odgovorni za zločine nad civilima te pretjerano i neselektivno granatiranje srpskih sela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatski vojnik: Radi prikrivanja zločina zakapali smo masakrirane Slika nije dostupna 'Neka tijela iz Medačkog džepa bila su živa spaljena'

Osim Jarnjaka pred sudskim bi se vijećem danas trebao pojaviti i bivši zapovjednik specijalne policije Mladen Markač, iako kao haški optuženik ima zabranu javnih istupa. 

No, Haški je sud promijenio odluku i zaključio kako Markač može napustiti stan i javno istupiti, ali samo u svrhu svjedočenja u ovom postupku.

U prvom sudskom postupku koji je hrvatsko pravosuđe dobilo od Haškog suda, generali Ademi i Norac optuženi su po zapovjednoj odgovornosti, a obojica su odbacili krvinju za sve što im se stavlja na teret.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene