Inovacije iz cijelog svijeta od srijede stanuju u paviljonima Zagrebačkog velesajma.


Počela je 41. Inova, drugi najveći sajam inovacija u Europi. Ima tu svega, od robota, preko čudotvornih krema do aplikacija koje vam računaju životni vijek.

Vezani članci Klizalište na Zagrebačkom velesajmu - 1 Zagrebački velesajam nudi pravi lijek za nadolazeće vrućine, evo koji Roomba Ratovi usisivača nova su vrsta zabave za cijelu obitelj, konzumirajte odgovorno!

Uz pomoć jedne aplikacije možemo doznati točno fizičko stanje, odnosno, imamo li previše masti, trebamo li smršavjeti. Rezultati su gotovi kroz dvije minute. Aplikacija čak procjenjuje koliko ćete živjeti.

Učenici zagrebačke osnovne škole Nikola Tesla, s druge strane, najviše su ponosni na malo robotsko vozilo.

Na Inovu je ove godine stiglo 450 izlagača iz 22 zemlje svijeta. Jedan od izložaka je i električni karting. "Godinama učimo i pratimo kako se to radi diljem svijeta. Ovdje je sve najbolje što postoji od hrvatskog inventivnog rada", kaže organizator Neven Marković.

Od inozemnih gostiju najviše pažnje privukao je izum Indonežana. Ova biljna krema liječi svaku opekotinu. "Pomiješate prah s malo vode i lagano natrljate na kožu. U roku dva do tri dana koža će vam se u potpunosti oporaviti. To je budućnost medicine", ističe Elwan Hadiwijaya, inovator.

Inovacije iz cijelog svijeta na Zagrebačkom velesajmu možete razgledati do subote, a ulaz je besplatan.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr