Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo u akciji

Po cijeloj Hrvatskoj pokrenute pojačane kontrole mlijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da je diljem Hrvatske pokrenulo pojačane kontrole proizvodnje mlijeka, što uključuje analize stočne hrane, sirovog mlijeka, ali i uvoznog mlijeka.

Dok se iz Beča još uvijek očekuju rezultati dodatne analize uzoraka mlijeka u kojima je prošlog tjedna uočena blago povećana koncentracija aflatoksina, Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da je pokrenulo pojačane kontrole u cjelokupnom procesu proizvodnje mlijeka diljem Hrvatske.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Slika nije dostupna Poruka mljekarama Jakovina izgubio živce: 'Gospodo, mogli ste nas na vrijeme obavijestiti!'

To uključuje analizu stočne hrane i sirovog mlijeka na farmama, analizu gotovih proizvoda po principu sljedivosti te analizu mlijeka iz uvoza.

>> Laburisti traže obraćanje ministra Jakovine zbog 'afere štetno mlijeko'

'Hrvatsko mlijeko je, po svim svojim karakteristikama, u samom vrhu kvalitete te udovoljava i zdravstvenoj ispravnosti, a incidenti sa sigurnosti u hrani, nažalost, pojavljuju se povremeno i na svim ostalim svjetskim tržištima', napominje Ministarstvo poljoprivrede u priopćenju.

Potrošači su pozvani da imaju povjerenja u domaće robne marke i hrvatske proizvode koji se nalaze na policama trgovina, a Ministarstvo ističe kako razloga za zabrinutost nema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene