Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Između Bola i Murvice

VIDEO Pogledajte kanadere u akciji gašenja požara na Braču!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na nepristupačnom terenu između Murvice i Bola na otoku Braču buknuo je požar kojega su, uz lokalne vatrogasne snage, gasila i dva kanadera.

Ako imate snimke ili fotografije požara, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

Pročitajte i ovo U zagrebačkoj Ulici grada Vukovara se zapalilo automobil - 2 Vatrogasci ugasili požar VIDEO/FOTO Dramatične scene u Zagrebu: Na križanju u potpunosti izgorio automobil U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

Između Murvice i Bola na Braču danas oko podneva izbio je požar u čije su se gašenje uključili i kanaderi, ali kuće i stambeni objekti na tom području nisu bili ugroženi, doznaje se od vatrogasnih službi.

>> VIDEO Gori u zaleđu Vodica: Na terenu veći broj gasitelja, pomaže im kanader

'Osim vatrogasaca, u gašenje požara, koji je na nepristupačnom terenu, uključila su se i dva kanadera', rekao je zapovjednik vatrogasnog područja Brač Ivica Jakšić.

Istaknuo je kako je u Bračkom kanalu danas mnogo plovila koja mogu ometati kanadere pri slijetanju do morske površine kako bi zahvatili vodu potrebnu za gašenje požara.

'No, uspjeli smo riješiti problem pa kanaderi mogu zahvaćati vodu potrebnu za gašenje požara', kazao je Jakšić.

Požar lokaliziran, vatrogasci ostaju na dežurstvu cijelu noć

Požar je lokaliziran u poslijepodnevnim satima, ali će vatrogasci dežurati cijelu noć na požarištu, izvijestio je zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Bol Nikša Bilobradić.

'Vatrogasci nakon lokaliziranja vatrene stihije nastavljaju sanirati rubne dijelove požarišta na kojem je izgorjelo oko 3 hektara makije i borove šume, ali kuće i naselja nisu bila ugrožena, niti je bilo ozlijeđenih vatrogasaca', rekao je Bilobradić.

Dodao je kako je u akciji gašenja ovog požara sudjelovalo 40 vatrogasaca s Brača i kopna te dva kanadera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene