U kafiću u kojem se ne morate bojati poštuje li se fizički razmak prazne stolice, koje jamče sigurnu udaljenost, popunjavaju ni više ni manje nego dvometarski plišani medvjedići.

Galerija


Poneki plišani medvjedići uselili su i u jedan zagrebački kafić smješten na Glavnom kolodvoru. Bilo im je dobro pa su ostali zauvijek.

Vezani članci Zbrinjavanje biootpada u Zagrebu - 2 Građani neispravno odvajaju biootpad, a Čistoća prijeti da ga neće odvoziti: "To je i opća kultura, mnogima svijest još nije dovoljno razvijena'' Zgrada DORH-a Tendenciozno i promašeno: DORH kaže da uhićenja u Zagrebu nisu tempirana nakon Bandićeve smrti

"Ja sam imala igračku najdražu, nije bila medvjedić, ali je isto plišana, pa valjda se računa. Zmaj, bio je zmaj! Mali rozi zmaj. Još uvijek ga imam!“, kazala je posjetiteljica kafića Ana Krupa te dodaje kako vidi da uglavnom dolaze ljudi koji idu sami na put. "Nekako vam je lakše. Osjećate se manje usamljeno“.

Donedavno je na terasi sjedilo njih pet. Dvoje je zahvatila poplava pa su trenutačno na kemijskom čišćenju. Jednog su im čak ukrali.

"Sve je krenulo s time da sam ja za Valentinovo dobio jednog medvjedića kojeg smo stavili tu u lokalu. Kako je pukla ta veza, nekako istovremeno je taj medvjedić ukraden iz lokala“, rekao je Livio Markoč, suvlasnik kafića.

"Prvo smo mislili da će to biti najviše simpa ono djeci, međutim valjda smo i skužili da svi mi imamo neko dijete u sebi. Tako da na kraju više se slika s njima starija ekipa, nego djeca“, dodaje suvlasnik.

Izraz "plišani medo" u Oxfordskom je rječniku prvi put zabilježen 1906. godine.

"Umjesto da svaki drugi stol bude prazan zbog poštovanja fizičke udaljenosti, puno je bolja ideja da za njim sjedi po jedan plišani medvjedić!“, smatra Sally Alrokh, posjetiteljica. A plišani medo na ovoj je terasi univerzalan recept za sreću. Onaj koji govori sve jezike svijeta. Netko s kim malo tko odbije popiti kavu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr