Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CURENJE PLINA

Plinske boce lete u zrak: Vatrogasci upozoravaju na što treba paziti

Aktualno Galerija Eksplozija plinske boce - 1 Eksplozija plinske boce - 1 Foto: DNEVNIK.hr Eksplozija plinske boce - 6 Eksplozija plinske boce - 6 Foto: DNEVNIK.hr Daniel Kišan, vatrogasac Daniel Kišan, vatrogasac Foto: DNEVNIK.hr Eksplozija plinske boce - 9 Eksplozija plinske boce - 9 Foto: DNEVNIK.hr +6 Vedran Boričević, vatrogasci Galerija 1/11 >>
Još jedna eksplozija čiji je uzrok curenje plina iz plinske boce, a ozlijeđenih srećom nije bilo. Vatrogasci upozoravaju na što građani trebaju pripaziti.

Burno je počeo dan u Gornjem Desincu kod Jastrebarskog. Vlasnici kuće čiji je dio jutros eksplodirao spavali su u tom trenutku. Srećom, nitko nije ozlijeđen. Ostala je samo materijalna šteta.

''Kad smo zatekli curenje plina iz boce tj. instalacije koja vodi od boce do štednjaka, zatvorili smo plin, iznijeli plinsku bocu izvan objekta. Na ovaj način eksplozije plinske boce baš i nismo imali unazad dosta godina'', kazao je vatrogasni zapovjednik Jastrebarsko Vedran Boričević

Vlasnici su još uvijek u šoku, a jednu osobu koja je bila u kući snažna eksplozija je čak izbacila iz kreveta. Susjedi su zabrinuti.

Policija je potvrdila da je uzrok eksplozije curenje plina. Sličan scenarij dogodio se i na Ugljanu. Sumnja se na plinsku bocu, a kuća je uništena do temelja, dok je ozlijeđena bila jedna osoba. Zbog plina je stradao i jedan ugostiteljski objekt u Splitu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavlja se istraga Policija objavila detalje o eksploziji u Splitu: Dvije osobe su i dalje u bolnici, imaju teške ozljede

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očevid u tijeku Eksplozija u Otoku kod Sinja: Muškarcu u kuhinji eksplodirala plinska boca, zadobio opekline na ruci i nozi

O slučajevima eksplozija, čiji je uzrok plinska boca, policija ne vodi zasebnu statistiku, dok vatrogasci apeliraju na dodatan oprez.

Važno je, ističu, da se prilikom zamjene svake boce promijeni brtva ili gumica i da se crijevo koje vodi od plinske boce do štednjaka promijeni svake godine.

Više pogledajte u prilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene