Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)

U povodu početka nove školske godine predsjednik Vlade Andrej Plenković zaželio je u ponedjeljak učenicima sretan povratak u školske klupe, prvašićima je čestitao na njihovu velikom danu te im poručio da su budućnost Hrvatske.


Na prvi dan školske godine 2019./2020. za više od 464 tisuće učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola premijer Andrej Plenković na svom se profilu na Twitteru obratio učenicima prigodnom porukom.

Vezani članci Ivan Penava, Andrej Plenković (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Plenković o prosvjedu u Vukovaru: "Nema prosvjeda, koliko sam ja shvatio", Penava: "Razgovarali smo neozbiljno" Andrej Plenković, Krešimir Sever (Foto: Pixell) Plenković prihvatio zahtjeve sindikata, oni i dalje traže raspisivanje referenduma

"Svim školarcima, učenicama i učenicima želim sretan povratak u školske klupe, a svim prvašićima čestitam na njihovu velikom danu", poručio je.

U školskoj godini u kojoj u pojedinim razredima započinje primjena novih kurikuluma zaželio je učenicima, učiteljima i nastavnicima kreativno ozračje i uzajamno razumijevanje.

"Želim vam školovanje koje će vas obogaćivati znanjem i radošću te školsko ozračje u kojem ćete ostvariti nova prijateljstva. Vaši učitelji i nastavnici, zajedno s roditeljima, bit će vam istinska potpora u učenju i odgoju", istaknuo je Plenković te dodao da su oni budućnost Hrvatske. (Hina)