Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDUVJET RAZVOJA

PREMIJER U OBILASKU DVIJU ŽUPANIJA "Ključni projekt za ovaj dio Hrvatske je brza cesta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković od početka mandata posjetio je 18 županija, a danas je nakon Koprivničko-križevačke bio u Virovitičko-podravskoj županiji,

Kako bi se upoznao s ključnim prioritetima rada hrvatskih županija, premijer Andrej Plenković od početka mandata posjetio je 18 županija, a danas je nakon Koprivničko-križevačke bio u Virovitičko-podravskoj županiji, za koju je rekao da se kvalitetno razvija, priopćeno je iz Ureda predsjednika Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Stožer objavio nove brojke: Pogledajte koliko je novozaraženih u Hrvatskoj Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Stožer objavio nove podatke, raste broj preminulih: Nikad gore brojke, ponovno oboren rekord pandemije

"Virovitičko-podravska županija kvalitetno se razvija. Ključni projekt za ovaj dio Hrvatske je, naravno, brza cesta koja bi donijela bolju, kvalitetniju povezanost županije i sa Zagrebom, i s Osijekom, i prema autocesti. Ona je preduvjet daljnjeg gospodarskog razvoja", istaknuo je predsjednik Vlade.

Kako je rekao, očito je da je u tom dijelu Hrvatske, u kojem živi 84 tisuće ljudi, gospodarstvo dinamično, ulaže se u projekte, u razvoj poljoprivrede, drvno-prerađivačku i duhansku industriju.

"Sve su to teme koje su ovdje na dnevnom redu. Drago mi je što sam kao predsjednik Vlade na samom početku mandata vrlo precizno razumio ključne prioritete za razvoj ove županije", rekao je premijer nakon sastanka s obnašateljicom dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanjom Bošnjak i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom.

Predsjednik Vlade se, na upit novinara, osvrnuo i na jučerašnji sastanak Europskoga vijeća u Bruxellesu.

"Europsko vijeće bilo je vrlo sadržajno. Razgovarali smo o mnogo tema: od situacije u Siriji, odnosa s Rusijom, ratifikacije Sporazuma o pridruživanju Nizozemske s Ukrajinom do migracijskih tema, unutarnje i vanjske sigurnosti. Na sastanku su govorili i glavni tajnik NATO-a Stoltenberg te čelnik Europske središnje banke Draghi", rekao je premijer.

Kako je istaknuo, za Hrvatsku je izrazito važno da EU u sve mjere koje poduzima na razini unutarnje sigurnosti uključi na jednakopravan način i članice koje jesu u sustavu Schengena i one koje se, poput Hrvatske, za to pripremaju. "To smo jasno artikulirali i očekujemo da se u svim daljnjim zakonskim aktivnostima na razini EU-a specifičnosti zemalja poput Hrvatske uzimaju u obzir", rekao je premijer Plenković u Virovitici, priopćeno je iz njegova ureda. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene