Obavijesti Video Pretražite Navigacija
od svih traži odgovornost

Plenković u novogodišnjoj čestitki: "Hrvatska ima razloga za optimizam"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je novogodišnju čestitku hrvatskim građanima te poručio kako Hrvatska, unatoč izazovima, ima razloga za optimizam.

"Drage Hrvatice i Hrvati u domovini i izvan Hrvatske, dragi sugrađani, iza nas je još jedna teška godina koju je obilježila pandemija koronavirusa, s kojom se već dvije godine bori cijeli svijet, a koja je pogodila i Hrvatsku, naš društveni život, gospodarstvo te koja je nažalost odnijela brojne živote.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Premijer Andrej Plenković 2023. KUCA NA VRATA VIDEO Plenković objavio novogodišnju čestitku: Govorio o ratu, pandemiji, potresu i uspjesima Vlade

I kao da to nije bilo dovoljno, nedavno se pojavio omikron, nova mnogo zaraznija varijanta koronavirusa, koja se munjevito širi", napisao je premijer i istaknuo kako obrana od te pošasti od svih traži odgovornost i društvenu solidarnost.

Zahvalio je svim zdravstvenim djelatnicima koji nesebičnim trudom daju neizmjeran doprinos u zaštiti zdravlja i života te napomenuo kako svi mogu pridonijeti tom zajedničkom naporu pridržavanjem epidemioloških mjera, cijepljenjem i docjepljivanjem trećom dozom.

Plenković je istaknuo i da se Hrvatska, uz pandemiju, suočava s posljedicama prošlogodišnjih razornih potresa i zahtjevnim procesom obnove.

"Zbog toga poduzimamo sve da bismo taj proces ubrzali, kako bi se svi mogli vratiti svojim kućama i domovima. Želimo također da obnova bude prilika za gospodarski razvoj teško pogođene Banovine", poručio je premijer i naglasio da unatoč tim izazovima, Hrvatska ima razloga za optimizam.

Izrazio je očekivanje za gospodarski rast veći od 9 posto zahvaljujući sinergiji mjera i otpornosti hrvatskog gospodarstva.

"U 2022. godini nastavit ćemo sa snažnim gospodarskim razvojem, stvaranjem novih radnih mjesta i provedbom reformi, kao i mjerama demografske revitalizacije, koja je ključna za budućnost Hrvatske. Pred nama je ispunjenje i dvaju strateških ciljeva, a to su ulazak u Schengenski prostor i europodručje.

U nadolazećem razdoblju pokažimo da solidarno, zajedničkim snagama i odgovornošću svakog od nas možemo prebroditi ovu zdravstvenu krizu, kako bismo ostvarili sve prilike koje su pred Hrvatskom", napisao je premijer Plenković u novogodišnjoj čestitki i s tim uvjerenjem, uime Vlade i osobno svakome poželio zdravlja, mira i uspjeha u novoj 2022. godini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene