Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLAVLJA PO HRVATSKOJ

VIDEO 10, 9, 8... Neki ne mare za ponoć: Pogledajte kako se slavi na ulicama i trgovima Hrvatske, a neki su i - zaplivali

Za poljupce i dobre želje nikad nije ni prekasno ni prerano. Znaju to i u mnogim gradovima u kojima se doček Nove godine već održao.

 

Pročitajte i ovo Gradovi za Novu godinu nova 2024. godina Ulice i trgovi diljem zemlje ispunjeni smijehom, pjesmom i plesom: "Nema vremena za negativu, život je prekratak" Svijet ušao u 2024. - 3 Dočeci Svijet se natječe u veličini vatrometa, a jedna Hrvatica dvaput će dočekati Novu godinu: "Osjećaj je nevjerojatan"

 

U kakvom raspoloženju se ponoć dočekuje u Splitu uživo u Dnevnik Nove TV javio je reporter Ivan Kaštelan.

"Pa rekao bih nikad mirnije. Ljudi su se odlučili za šetjnu Rivom, a to je jedino što im preostaje s obzirom na to da je grad odlučio da ove godine neće biti središnjeg dočeka tu na Rivi. Splićane je iznenadilo da neće biti ni vatrometa u ponoćz a razliku od Zadra, Šibenika i Dubrovnika", izvijestio je Kaštelan i dodao kako će se doček održati na četiri ugostiteljske adventske lokacije, a za ulazak u njih potrebna je i COVID potvrda i ulaznica.

"Mjesto gdje ništa od toga neće biti potrebno je Sinj. Gradonačelnik Miro Bulj poziva sve da dođu na koncert Crvene jabuke", rekao je reporter i dodao kako BUlj tvrdi na je mogućnost zaraze na otvorenom manja nego da Sinjani novu godinu provedu u zatvorenom.

Grupa zagrebačkih multisportaša triatlonaca godinu je ispratila zimskim plivanjem u Jarunskom jezeru. Temperatura vode bila je 8 stupnjeva, no njima nije bilo hladno. Upozoravaju kako zimsko kupanje nije za svakog, a priprema je potrebna.

"Ja sam se prije prvog kupanja, godinu dana tuširala hladnom vodom, iako ta voda u cijevima nije toliko hladna", kaže Tereza Vuković.

"Sad nije hladno, sad se javljaju benefiti zimskog kupanja, cijelo tijelo žari i javlja se ugoda", kaže Boro Stipić.

Tradicionalno se kupalo i u gradu na Dravi. U spomen na Duška Rudeža - čovjeka Tuljana koji je preminuo ove godine, a koji se na Silvestrovo u zaleđenoj Dravi kupao 32 godine, tradiciju su nastavile mlade generacije.

A tradiciju su nastavili i susjedi u osječkoj Donjogradskoj ulici koji već 43 godine na Silvestrovo igraju dobrosusjedsku nogometnu utakmicu. Dok se odrasli tek pripremaju za doček, mališani su Novu već dočekali u podne, a zabavljala ih je Osječanka Mija Dimšić.

Iz Fužina se u Vijesti Nove TV uživo javila reporterka Katarina Jusić koja se uključila upravo u trenutku kada je krenuo vatromet.

"Vatromet za dječji doček Nove godine. Nakon cijelodnevnog slavlja i najmlađi su došli na svoje ovdje na obali jezera Bajer. Spektakularan vatromet za ulazak u Novu godinu", javila je Jusić i dodala kako je u Fužinama cijeli dan živo.

"Od podnevnog ispraćaja stare godine preko cjelodnevnog slavlja - u Fužinama se fešta. Došli su gosti iz cijele Hrvatske. Mi smo sreli goste iz Slavonije, Zagreba, Istre, Dalmacije", izvijestila je reporterka i kazala kako se procjenjuje da se okupilo oko 7000 ljudi.

Neki se zbog dobre atmosfere vraćaju godinama. Zbog epidemioloških mjera organizatori su raspršili ovogodišnje slavlje kako se ne bi svi posjetitelji okupljali na samo jednom mjestu.

"Jedno je sigurno, ovogodisnju feštu i doček Nove godine ništa nije pokvarilo", zaključila je Jusić.

Vatromet u podne

Nad Fužinama je točno u podne odjeknuo vatromet. Prije toga, okupljene je, među ostalima, zabavio Šajeta. Iako manje nego prijašnjih godina, na tamošnjem tradicionalnom dočeku se unatoč pandemiji okupilo nekoliko tisuća ljudi.

Na Stradunu se također slavi, uz protuepidemiološke mjere i Domenicu.

Najmlađi u u Osijeku dočekali su svoju Novu, a pomogla im je pjevačica Mia Dimšić.

U Splitu su klape pjevale "ispod ure"...

Možda najveselije je bilo u Bjelovaru. Nakon predstave u središnjem parku male (i velike) uveselili su Moto Mrazevi, djedovi Božićnjaci koji u džepu uvijek imaju spreman poneki slatkiš za svakoga. Osim darivanja i pjesme, publiku su oduševili i mali kazalištarci u životinjskim kostimima. 

U Osijeku su najhrabriji skakali u hladnu Dravu. Primoštenci, već tradicionalno, staru godinu ispraćaju bukom pa ulicama vuku stare kante, lonce...

Kako je Silvestrovo izgledalo na trgovima diljem Hrvatske, pogledajte u video i foto galeriji.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene