Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JEDINI ISPRAVAN SCENARIJ

Plenković tvrdi da Vlada nije pritiskala Todorića: "Ne bi bilo dobro da sad dođe do kolektivne amnezije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković, koji sudjeluje u Tallinn Digital Summit, neformalnom sastanku na vrhu zemalja članica Europske unije, komentirao je posljednje napade Ivice Todorića te tvrdi da Vlada na njega nije vršila pritisak da potpiše Lex Agrokor.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade, ustvrdio je da nije istina da je Vlada pritiskala Ivicu Todorića da potpiše suglasnost za Lex Agrokor, što Todorić tvrdi u nekoliko objava na svom blogu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

"Nema nikakvog govora o pritisku Vlade. Zakon je prije svega napravljen tako da se mogao aktivirati jedino i isključivo uz privolu uprave, ne samo vlasnika. Ne bi bilo dobro sad da dođu neke kolektivne amnezije u roku od šest mjeseci, da se zaborave realnosti u kojima je kompanija u tom trenutku bila. Da se zaboravi ono što je najbitnije, zbog toga je zakon i donesen jer je on za kompanije od sistemskog značaja, a posljedice koje je eventualni domino-efekt trebao izazvati na hrvatsko gospodarstvo i hrvatski financijski sustav. Mi smo tu mirni, radimo ono što smatramo da je dobro", rekao je Plenković odgovarajući na novinarska pitanja u Talinu, gdje sudjeluje na neformalnom sastanku na vrhu zemalja članica Europske unije (Tallinn Digital Summit).

Plenković je rekao da je na sjednici Vlade objasnio koji su scenariji bili na stolu. "Odabrali smo ovaj scenarij koji je, po meni, bio jedini ispravan i činjenica da kompanija funkcionira, da je turistička sezona bila odlična, radna mjesta sačuvana, OPG-i isplaćeni, a dobavljači se isplaćuju u propisanim rokovima, daje mi pravo za zaključak da sve što smo napravili bilo ispravno i dobro. A ključno je da se proces restrukturiranja nastavi i da dovede do nagodbe. To me zanima kao predsjednika Vlade koji je odgovoran za ukupno funkcioniranje Hrvatske i hrvatskog gospodarstva", rekao je Plenković.

Na novinarsko pitanje o motivima za ovakve Todorićeve napade, Plenković je odgovorio da ne vidi što se promijenilo od početka travnja pa do prije tjedan dana. "Ako je postojao neki problem, on se mogao emancipirati prije šest tjedana, osam, 12... koliko god želite", rekao je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene