Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: PIXELL

Cijela Europa, uključujući Hrvatsku, solidarna je s ukrajinskim narodom i njihovom borbom za slobodu i vrijednosti koje svi mi dijelimo, poručio je u nedjelju navečer premijer Andrej Plenković u sklopu velikog koncertnog maratona za Ukrajinu.


Glazbenici, umjetnici, političari, sportaši iz cijeloga svijeta svojim porukama pružaju potporu Ukrajini tijekom velikog međunarodnog dobrotvornog koncertnog maratona koji se pod nazivom "Spasite Ukrajinu - Zaustavite Rat" održava u poljskoj prijestolnici Varšavi i pozivaju međunarodnu zajednicu da se uključi u zaustavljanje ruske agresije.

"Dragi ukrajinski i poljski prijatelji, Ukrajina je žrtva ruske agresije", poručio je hrvatski premijer na Twitteru.

"Cijela Europa, uključujući nas u Zagrebu u Hrvatskoj, izražava snažnu solidarnost s ukrajinskim narodom i njihovom borbom za slobodu", kazao je.

Ukrajinci se "osim za svoju zemlju bore i za vrijednosti koje svi mi dijelimo".

"Stoga će Hrvatska i hrvatski narod nastaviti izražavati solidarnost, potporu i pomoć u političkom, humanitarnom, tehničkom i bilo kojem drugom smislu kako bismo im pomogli u borbi za njihovu zemlju i da ostanu neovisna i slobodna država. Slava Ukrajini!", poručio je premijer Plenković.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju