Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno tema

Plenković s povjerenikom Bretonom: "Hrvatsko će gospodarstvo rasti brže od prvotnih očekivanja"

Plenković i Breton
Plenković i Breton Foto: Davor Pongracic/Cropix
Premijer Andrej Plenković u četvrtak je u Zagrebu primio povjerenika Europske komisije za unutarnje tržište Thierryja Bretona s kojim je razgovarao o hrvatskom gospodarstvu, posljedicama ruske agresije na Ukrajinu na opskrbu energentima te o jačanju europske obrambene industrije, priopćila je vlada.

Premijer Andrej Plenković istaknuo je povjereniku Europske komisije za unutarnje tržište Thierryju Bretonu da će hrvatsko gospodarstvo 2023. godine rasti brže od prvotnih očekivanja vlade, Europske komisije i drugih međunarodnih organizacija.

Premijer je povjereniku naglasio i kako je Hrvatska nudi potencijal energetske potpore susjednim zemljama proširenjem LNG terminala na Krku s 2,9 na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje.

Pročitajte i ovo Željko Kopanica, Ston Poklon za premijera Uzgajivači poklonili Plenkoviću jagode: "Za mog idola, premijera naše divne zemlje Hrvatske, za Pelješki most, cestu, doživotno hvala"

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj Šipek, Andrej Plenković, Ivan Malenica Nakon razrješenja Vanje Marušić Što je radila glavna državna odvjetnica kod Plenkovića u Banskim dvorima? "Mostečak sjeda u vruću fotelju''

Plenković i Breton istaknuli su potrebu nastavka vojne pomoći Ukrajini, a u tom kontekstu su razgovarali i o proizvodnji streljiva za tu ratom pogođenu zemlju, o sigurnosti Europske unije te o poduzimanju mjera za povećanje proizvodnih kapaciteta europske obrambene industrije, stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene