Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat na Bliskom istoku

Plenković: "Osudili smo napad Hamasa, ali ponovili važnost humanitarnog prava"

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na radnom ručku u prigodi održavanja Svjetskog židovskog kongresa
Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na radnom ručku u prigodi održavanja Svjetskog židovskog kongresa Foto: Goran Mehkek/Cropix
Osudili smo teroristički napad Hamasa, ali i ponovili važnost pridržavanja normi humanitarnog i međunarodnog prava, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković nakon radnog ručka s predsjednikom i članovima Svjetskog židovskog kongresa u utorak u Zagrebu.

Sastanak Izvršnog odbora Svjetskog židovskog kongresa (WJC) održan je u Zagrebu u okviru hrvatskog predsjedanja Međunarodnim savezom za sjećanje na holokaust (IHRA).

Na radnom ručku bio je predsjednik WJC-a Ronald Lauder, koji je Hrvatsku nazvao jednim od najboljih prijatelja, i brojni članovi te organizacije, a osim premijera Andreja Plenkovića nazočili su i brojni pripadnici hrvatskog političkog i javnog života.

Pročitajte i ovo Policija u dvorištu stambene zgrade u Osijeku obavlja očevid Užas u Slavoniji Ubojstvo u Osijeku - U dvorištu zgrade pronađen mrtav muškarac, uhićene tri osobe: "Bilo je tu svega..."

"Ovaj posjet WJC-a bio je prije svega zamišljen kao snažna podrška Hrvatskoj kao zemlji koja trenutno predsjeda IHROM-om", rekao je premijer Plenković u izjavi, dodajući da kada je on dogovaran nismo ni slutili da će biti održan samo deset dana nakon terorističkog napada Hamasa na Izrael.

Stoga su i teme bile nešto drugačije. "Osudili smo teroristički napad Hamasa, ponovili pravo Izraela na sigurnost i samoobranu, ali i na pridržavanje normi humanitarnog i međunarodnog prava", kazao je premijer.

Pročitajte i ovo Beba Zbog porasta cijena energenata Počinje isplata posebnog doplatka za djecu: Osigurano 11 milijuna eura

Dodao je da će na tu temu kasnije tijekom dana biti održan i izvanredan video sastanak Europskog vijeća.

"Sastanak s čelništvom WJC-a bio je iznimno koristan za odnose Hrvatske s Izraelom, ali i sa brojnim židovskim organizacijama diljem svijeta", naglasio je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene