Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazak glumačkog velikana

Premijer i predsjednik Sabora izrazili sućut obitelji Mustafe Nadarevića: "Velik gubitak za kulturnu scenu. Zadužio je hrvatsku umjetnost"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković u priopćenju za javnost uputili su izraze sućuti obitelji preminulog glumca Mustafe Nadarevića.

U priopćenju za javnost premijer Andrej Plenković izrazio je u ime Vlade i sebe osobno izraze iskrene sućuti obitelji preminuloga glumca Mustafe Nadarevića.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene" Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

"S velikom žalošću primio sam vijest o smrti velikana hrvatskog glumišta, Mustafe Nadarevića. Tijekom bogate, više od pola stoljeća duge, karijere odigrao je niz zapaženih domaćih i svjetskih uloga“, stoji u priopćenju.

U njemu je premijer naglasio kako će ljubitelji kazališne i filmske umjetnosti pamtiti niz njegovih maestralno odigranih kazališnih, filmskih i televizijskih uloga te više redateljskih kazališnih uspješnica.

"Odlazak Mustafe Nadarevića velik je gubitak za kulturnu scenu koju je obilježio na sebi svojstven i prepoznatljiv način. Njegov rad potvrđen je brojnim nagradama i priznanjima, među njima i nagradom za životno djelo Vladimir Nazor“, zaključio je u priopćenju.

Jandroković: „Zadužio je hrvatsku umjetnost“

Sućut i „duboko poštovanje“ obitelji je izrazio i predsjednik Sabora Gordan Jandroković. „S velikom sam tugom primio vijest o odlasku gospodina Mustafe Nadarevića. Primite iskrenu sućut uime Hrvatskoga sabora i osobno“, stoji u priopćenju.

"Život gospodina Nadarevića obilježila je ljubav prema glumi još od srednjoškolskih dana kada se priključio kazališnoj grupi Viktora Cara Emina da bi nakon diplome na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti najveći dio karijere proveo kao član dramskog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, gdje je i stekao status nacionalnog prvaka.

U stotinama kazališnih i televizijskih uloga iskazao je nevjerojatnu sposobnost preobrazbe te glumačku virtuoznost, za što je bio višestruko nagrađivan najvišim nacionalnim filmskim i kazališnim nagradama.

Unatoč vlastitoj bolesti, smogao je snage i humanosti uključiti se u Nacionalni program probira i ranog otkrivanja karcinoma pluća u kampanji „Udahni za život“ radi izlječenja karcinoma pluća.

Gospodin Mustafa Nadarević zadužio je hrvatsku umjetnost te će ostati u trajnom sjećanju kao glumački bard koji je svojom veličinom utkao put brojnim kolegama glumcima pritom ostajući skroman, šarmantan i nepretenciozan, baš kakvog ćemo ga pamtiti“, zaključio je Jandroković u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene