Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima potporu hdz-a

Plenković o Milanovićevoj kandidaturi: "Možda opet izgubi..."

Premijer Andrej Plenković (Foto: AFP)
Premijer Andrej Plenković (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Premijer Andrej Plenković (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da je na predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović da odluči kad će se kandidirati.

Premijer Andrej Plenković osvnuo se na poziv predsjednici da se kandidira za predsjedničke izbore upućen sinoć na obilježavanju 30. obljetnice HDZ-a.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene"

''Na Predsjednici je da izabere najbolji trenutak kad će se kandidirati, a HDZ će joj dati snažnu potporu. Poruka dvorane Lisinski bila je jasna", rekao je premijer.

Za kandidaturu Zorana Milanovića premijer Plenković samo je rekao da smo mi demokratska država i da se svatko može kandidirati. Na upit je li očekivao njegovu kandidaturu rekao je da o tome nije razmišljao.

Podsjetio je pritom da je Milanovića pobijedio na parlamentarnim izborima prije tri godine te dodao: "Možda opet izgubi".

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u ponedjeljak je održana svečana akademija, a premijer Plenković održao je govor u kojem se osvrnuo i na nadolazeće predsjedničke izbore. ''Kao predsjednik HDZ-a, očekujem ponovnu kandidaturu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. Siguran sam da ćemo ju svi zajedno podržati. Na njoj je da pronađe pravi trenutak da objavi svoju kandidaturu, a ja vidim da ju HDZ-ovke i HDZ-ovci čekaju širokih ruku'', rekao je premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene