Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da je na predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović da odluči kad će se kandidirati.

Galerija


Premijer Andrej Plenković osvnuo se na poziv predsjednici da se kandidira za predsjedničke izbore upućen sinoć na obilježavanju 30. obljetnice HDZ-a.

Vezani članci Anka Mrak-Taritaš Glas o porastu zaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji: ''Vlada mora odgovarati, dosta je bilo bezobrazluka i prebacivanja odgovornosti'' Epidemiolozi i bolnica, ilustracija U ogulinskoj bolnici u samoizolaciji 48 djelatnika, zaraženi svi radiolozi: ''Umjesto na svoje vjenčanje otišao je u samoizolaciju''

''Na Predsjednici je da izabere najbolji trenutak kad će se kandidirati, a HDZ će joj dati snažnu potporu. Poruka dvorane Lisinski bila je jasna", rekao je premijer.

Za kandidaturu Zorana Milanovića premijer Plenković samo je rekao da smo mi demokratska država i da se svatko može kandidirati. Na upit je li očekivao njegovu kandidaturu rekao je da o tome nije razmišljao.

Podsjetio je pritom da je Milanovića pobijedio na parlamentarnim izborima prije tri godine te dodao: "Možda opet izgubi".

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u ponedjeljak je održana svečana akademija, a premijer Plenković održao je govor u kojem se osvrnuo i na nadolazeće predsjedničke izbore. ''Kao predsjednik HDZ-a, očekujem ponovnu kandidaturu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. Siguran sam da ćemo ju svi zajedno podržati. Na njoj je da pronađe pravi trenutak da objavi svoju kandidaturu, a ja vidim da ju HDZ-ovke i HDZ-ovci čekaju širokih ruku'', rekao je premijer.