Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"želim im svako dobro"

Plenković komentirao stanje u SDP-u: "To je već kontinuitet. Prije četiri godine, kad je prethodni predsjednik davao ostavku, imali su isti scenarij"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković poslao je čestitku novom predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu, kojem je Klub zastupnika odbio podržati predložene kadrovske promjene.

Premijer Andrej Plenković jutros je ispred Banskih dvora komentirao situaciju u SDP-u, čiji je Klub zastupnika odbio podržati kadrovska rješenja novog predsjednika stranke Peđe Grbina.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Teške riječi Plenković prozvao tri stranke: "Svi su korumpirani. Žele porobiti institucije progona, to je jasno kao dan" Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

"To je sad već kontinuitet. Prije četiri godine, kad je prethodni predsjednik davao ostavku, imali su isti scenarij", rekao je Plenković odgovarajući na pitanja novinara nakon polaganja vijenca povodom godišnjice raketiranja Banskih dvora.

"Ja im želim sve dobro, kao što sam u čestitci kazao", rekao je i dodao kako je Grbinu poslao čestitku u obliku pisma.

"Mi im čestitamo, mi smo pristojni, ne zaboravljamo to", rekao je.

Grbin je predložio pet kadrovskih promjena za koje je dobio podršku Predsjedništva stranke, no nije dobio potporu Kluba zastupnika. Radi se o promjeni potpredsjednika Hrvatskog sabora, o mjestu predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, predsjednika Odbora za međuparlamentarnu suradnju i predsjednice Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku.

Također, uoči prve sjednice novog Predsjedništva SDP-a Rajko Ostojić poslao je pismo članovima i najavio da će staviti saborski mandat u mirovanje, što automatski znači da će prestati biti i potpredsjednik Sabora, a predložio je da na njegovo mjesto potpredsjednika Sabora dođe netko od Grbinovih protukandidata na predsjedničkim izborima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene