Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što dalje?

Kuščević ne želi podnijeti ostavku: "Stranke koje imaju dva i pol posto neće kreirati sastav Vlade". Stigao i odgovor iz HNS-a

Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr)
Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Opterećen je silnim aferama i pod paljbom javnosti i koalicijskih partnera, ali ministar uprave Lovro Kuščević nije podnio ostavku.

"Danas je bio normalan radni sastanak, sjednica užeg kabineta. Dotaknuli smo se i zahtjeva oporbe za mojom smjenom. I dalje stoji činjenica da je sva moja imovina transparentna, da nema prekršaja i sumnji u časne radnje... i, evo, nastavljam dalje", rekao je Lovro Kuščević nakon sastanka s premijerom Plenkovićem u Banskim dvorima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Jačanje hrvatskih snaga Plenković otkrio novi potez vojske nakon Rafalea: "To je ključni veliki projekt " Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

"Što se tiče zahtjeva SDP-a, sutra će se vidjeti kako će ga oporba predstaviti'' rekao je Kuščević, koji misli da će to biti samo lažne optužbe.

''Mislim da stranke koje imaju dva i pol posto podrške birača nisu te koje će kreirati sastav hrvatske Vlade", dodao je Kuščević.

Na sastanku u Vladi bili su predsjednik Sabora Gordan Jandroković te predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić.

HNS ostaje kod svog stava da Kuščević mora otići. Kako doznaje DNEVNIK.hr, narodnjaci čekaju sastanak s premijerom Plenkovićem. ''Premijer je taj koji treba dati objašnjenje, na njemu je odgovornost'', poručuju iz HNS-a i dodaju da Kuščevića nisu pitali za mišljenje.

Sastanak Plenkovića i Štromara

Osim sa Kuščevićem, premijer Plenković održao je sastanak i s HNS-ovim Predragom Štromarom.

"Razgovarao sam s premijerom i dogovorili smo sastanak, razgovarat ćemo idući tjedan. Sve naše zaključke s Predsjedništva stranke prenijet ćemo premjeru", kratko je rekao Štromar.

Nije želio komentirati Kuščevićevu izjavu da sastav Vlade neće određivati stranke koje imaju dva i pol posto potpore, a niti reći ima li Kuščević potporu premijera. Također nije želio odgovoriti ni na pitanje što je premijer rekao na ultimatum HNS-a. (MT/Hina)
 

Aktualno Krstičević predlaže osnivanje međuresornog povjerenstva za nabavu aviona: "U pitanju je ogroman novac" Ministar obrane Damir Krstičević (Foto: Dnenvik.hr) Ministar obrane Damir Krstičević (Foto: Dnenvik.hr) Foto: Dnenvik.hr Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr) Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ministar obrane Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr) Ministar obrane Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ministar obrane Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Krstičević predlaže osnivanje međuresornog povjerenstva za nabavu aviona: "U pitanju je ogroman novac" 1/4 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene