Opterećen je silnim aferama i pod paljbom javnosti i koalicijskih partnera, ali ministar uprave Lovro Kuščević nije podnio ostavku.

Galerija


"Danas je bio normalan radni sastanak, sjednica užeg kabineta. Dotaknuli smo se i zahtjeva oporbe za mojom smjenom. I dalje stoji činjenica da je sva moja imovina transparentna, da nema prekršaja i sumnji u časne radnje... i, evo, nastavljam dalje", rekao je Lovro Kuščević nakon sastanka s premijerom Plenkovićem u Banskim dvorima.

Vezani članci Krešimir Žunić, direktor APN-a - 2 Šef APN-a samom sebi prodao državni stan: "Pa što će premijer misliti o meni..." Jerko Trogrlić Stručnjak za odnose s javnošću o odlasku Kujundžića: "Plenković je to napravio brzo, poput skidanja flastera"

"Što se tiče zahtjeva SDP-a, sutra će se vidjeti kako će ga oporba predstaviti'' rekao je Kuščević, koji misli da će to biti samo lažne optužbe.

''Mislim da stranke koje imaju dva i pol posto podrške birača nisu te koje će kreirati sastav hrvatske Vlade", dodao je Kuščević.

Na sastanku u Vladi bili su predsjednik Sabora Gordan Jandroković te predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić.

HNS ostaje kod svog stava da Kuščević mora otići. Kako doznaje DNEVNIK.hr, narodnjaci čekaju sastanak s premijerom Plenkovićem. ''Premijer je taj koji treba dati objašnjenje, na njemu je odgovornost'', poručuju iz HNS-a i dodaju da Kuščevića nisu pitali za mišljenje.

Sastanak Plenkovića i Štromara

Osim sa Kuščevićem, premijer Plenković održao je sastanak i s HNS-ovim Predragom Štromarom.

"Razgovarao sam s premijerom i dogovorili smo sastanak, razgovarat ćemo idući tjedan. Sve naše zaključke s Predsjedništva stranke prenijet ćemo premjeru", kratko je rekao Štromar.

Nije želio komentirati Kuščevićevu izjavu da sastav Vlade neće određivati stranke koje imaju dva i pol posto potpore, a niti reći ima li Kuščević potporu premijera. Također nije želio odgovoriti ni na pitanje što je premijer rekao na ultimatum HNS-a. (MT/Hina)
 

Krstičević predlaže osnivanje međuresornog povjerenstva za nabavu aviona: "U pitanju je ogroman novac"