Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sajam knjiga

Plenković traži novog ministra obrane: "Zdravstveno stanje Marija Banožića je zabrinjavajuće"

Aktualno Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Davor Božinović Davor Božinović Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković Galerija 1/4 >>
Premijer Andrej Plenković u nedjelju je nakon obilaska zagrebačkog sajma knjiga Interliber komentirao situaciju sa smijenjenim ministrom Marijem Banožićem.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obilazi 45. međunarodni sajam knjiga Interliber.

Uz predsjednika Vlade bili su i potpredsjednik i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Premijer je nakon obilaska samja komentirao aktualnu situaciju sa smjenom ministra Banožića.

Rekao je da je Tomo Medved posjetio Banožića u bolnici u Osijeku dok se on čuo s njegovom obitelji.

"Njegovo stanje je i dalje zabrinjavajuće", rekao je premijer i dodao da će se danas medijima obratiti njegovi liječnici.

Pročitajte i ovo Terenac ministra Marija Banožića s mjesta nesreće - 3 Poznati svi detalji Policija objavila detalje kako je Banožić izazvao nesreću: Podnesena kaznena prijava

"On se oporavlja od teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio u ovoj stravičnoj nesreći. Posjetit ću ga, samo moramo odabrati trenutak", rekao je.

Konzultacije na temu novog ministra trebale bi započeti sutra. "Sutra ćemo početi konzultacije na tu temu. Predložit ćemo saboru novog ministra."

"Meni je jako žao gospodina Šarića, njegove supruge, njegove dvije kćerke. To je velika tragedija", rekao je Plenković.

O informacijama o prisutnosti alkohola kaže da o tome treba govoriti MUP.

Vezano za dva plakata u Vukovaru rekao je: "Bolje dva plakata nego dvije kolone."

Pročitajte i ovo Novac - 4 Brojke ne lažu Dugo smo im gledali u leđa: Hrvati plaćom prestigli jednu staru članicu EU-a, ali hladan tuš čeka već preko prve granice

Nakon njega medijima se obratio Božinović.

Nije htio komentirati ništa osim priopćenja koja su stigla iz MUP-a i državnog odvjetništva. "Sve je sukladno onome što policija i odvjetništvo rade u ovakvim situacijama", rekao je.

"Ide kriminalistička istraga svojim tijekom sukladno Zakonu o kaznenom postupku", rekao je i dodao da Županijsko državno odvjetništvo odlučuje kada će podieliti informacije.

"Ponekad, ako hoćete i zbog uključenih aktera, očevid preuzima ŽDO. To je bio slučaj i jučer jer je riječ o ministru u Vladi i oni raspolažu informacijama", pojasnio je.

Tvrdi da ne raspolaže informacijama kao što su one koliko je brzo Banožić vozio jer ŽDO ne odgovara njemu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene