Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To se mora doživjeti'

'Platio sam jer je to jedno nezaboravno iskustvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo polovica partnera posljednjih godina prisutna je na porođaju. Trend je to koji je prije desetak godina sramežljivo počeo u hrvatskim bolnicama, a sada gotovo svaka druga rodilja rađa u prisutnosti partnera. On im je moralna potpora, ali i pomoć medicinskom osoblju. Mladi očevi kažu - to se mora doživjeti. Evo priče iz riječke rađaonice...

Prvi plač tek rođenog djeteta - najljepša je uspomena na porođaj većini majki. Posljednjih godina sve je više očeva koji želi to doživjeti. Tako je i Zoran bio sa suprugom u rađaonici i nije požalio. 'Suze su bile u očima, pala je koja suza tako da, je to bio lijepi, lijepi doživljaj', rekao je Zoran Lukšić.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

Primalje kažu -partneri na porođaju pridonose kućnoj atmosferi u bolničkom okruženju. 'Kad idete na primjer po Korzu pa kažu: e super, vi ste mi bila na porodu, baš vam hvala, pa se sami javljaju tako da eto ti lijepi doživljaju njih s nama to je naša najveća nagrada', kaže glavna sestra rađaone Silvana Tomić.

>> Rodilišta sve bolja, no što je s porodom kod kuće?

A nagrada je što za rađanje u riječkoj bolnici ima interesa - iz cijele države. 'Najveći dio rodilja je iz naših županija, Primorsko-goranske i Istarske, a isto tako jedan određeni postotak, ja mislim negdje oko 10 posto, iz svih krajeva Hrvatske dolaze', kaže ginekolog Nebojša Sindik.

Za prisutnost na porođaju očevi moraju platiti 375 kuna, no mnogima za takav doživljaj taj iznos nije prevelik.

Sve više očeva želi doživjeti baš te nezaboravne trenutke, prisustvovati porođaju, kao potpora partnericama, ali i kao bi sami doživjeli nezaboravno iskustvo rađanja novog života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene