Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Područje od posebne državne skrbi

Plaški: 25 obitelji darovane kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić danas je u Plaškom predao ugovore o darovanju kuća za 25 obitelji u vrijednosti pet milijuna kuna.

Te darovnice su omogućene zadnjom izmjenom zakona o područjima posebne državne skrbi kojim su korisnici ostvarili pravo na darovanje kuća i stanova u državnom vlasništvu.

Svim do sada primijenjenim načinima obnove i popravka u Hrvatskoj popravljeno je ili obnovljeno 148.546 stambenih jedinica, za što je potrošeno oko 16,7 milijarda kuna iz državnog proračuna, a u stambeno zbrinjavanje za cijelu Hrvatsku uloženo je ukupno pet milijarda eura, ističe ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

U Karlovačkoj županiji obnovljeno je ili popravljeno 13.857 stambenih jedinica u vrijednosti 1,6 milijarda kuna. (Hina)

Pročitajte i ovo Novac za kuću prikupljen - 3 Veliko srce Hrvatske U plamenu im je nestao cijeli život, no pomoć je brzo stigla: Skupljen je novac za kuću obitelji sa sedmero djece, ali postoji jedan problem Kuća stradala u požaru - 2 Sve je progutao plamen Podigli su kredit da bi svojoj deveteročlanoj obitelji osigurali život, a onda je u trenutku sve nestalo: "Suze, užas, noge su se odsjekle"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene