Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak priznao je kako kasni energetska obnova zgrada.


Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost planirana je obnova 500 zgrada u iznosu od 200 milijuna eura, ali objavljeno je samo 35 natječaja.

Vezani članci Prosvjed liječnika ispred WHO-a Veliki prosvjed liječnika: ''Pandemija će završiti, ali ne postoji cjepivo protiv druge opasnosti koja nam prijeti'' Oštećena zgrada nakon potresa u Zagrebu GSKG: "Nije istina da je Grad vlasnik zgrade na Trgu bana Jelačića"

Fond već sedam mjeseci nema direktora. Ne može se potpisati niti jedna odluka, već se izvršavaju samo obveze i ugovori koji su ranije potpisani.

Nakon uhićenja Vinka Mladinea, Mirela Holy pokušala je postaviti Sanju Kalamburu, no zbog optužnice za zlouporabu položaja i ovlasti, imenovanje je povučeno. Kasnije je i sama ministrica dala ostavku. Ubrzo i njezin pomoćnik.

Dok fond čeka ravnatelja, ne može se potpisati niti jedna odluka, već se izvršavaju samo obveze i ugovori koji su ranije potpisani.

'Ovih sedam mjeseci, nažalost, to nije očito funkcioniralo. To je obično tako kada se brzo ne reagira s kadrovima, kada dolazi do čestih promjena, onda sustav ne može konzumirati brzo sve svoje potencijale', istaknuo je Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.