Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzrok česte promjene

Planirana obnova 500 zgrada, a samo 35 natječaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak priznao je kako kasni energetska obnova zgrada.

Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost planirana je obnova 500 zgrada u iznosu od 200 milijuna eura, ali objavljeno je samo 35 natječaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokušao ugurati svog čovjeka Pročitajte Čačićeve e-mailove za kadroviranje Slika nije dostupna Pismo javnosti Djelatnici Fonda: 'Holy od prvog dana znala da protiv Kalambure postoji optužnica'

Fond već sedam mjeseci nema direktora. Ne može se potpisati niti jedna odluka, već se izvršavaju samo obveze i ugovori koji su ranije potpisani.

Nakon uhićenja Vinka Mladinea, Mirela Holy pokušala je postaviti Sanju Kalamburu, no zbog optužnice za zlouporabu položaja i ovlasti, imenovanje je povučeno. Kasnije je i sama ministrica dala ostavku. Ubrzo i njezin pomoćnik.

Dok fond čeka ravnatelja, ne može se potpisati niti jedna odluka, već se izvršavaju samo obveze i ugovori koji su ranije potpisani.

'Ovih sedam mjeseci, nažalost, to nije očito funkcioniralo. To je obično tako kada se brzo ne reagira s kadrovima, kada dolazi do čestih promjena, onda sustav ne može konzumirati brzo sve svoje potencijale', istaknuo je Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene