Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apel za pomoć

'Plačemo i mi, ali za mjerama podrške gospodarstvu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezaposlenost u Hrvatskoj dosegla je alarmantnu razinu te gotovo da niti jedna regija u zemlji nije ostala pošteđena gubitka radnih mjesta. Tako su naše najjače regije, Međimurje, Zagreb i Istra u godini dana broj nezaposlenih povećale za čak 40 posto.

U prilog toj negativnoj statistici ide i činjenica da je prerađivačka industrija ostala bez 37 tisuća radnih mjesta te kako ništa bolja situacija nije niti u metalnoj, drvnoj i tekstilnoj industriji. 'Ni jamstveni fond neće donijeti nikakav preokret. Nitko neće sjesti s nama za stol da vidimo poimenično koje ćemo tvrtke spašavati', ističe za Večernji list Ivan Tomac, predsjednik industrijskog sindikata u energetici.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili"

>> Kosor: Treba nam više poniznosti; HUP: Vlada je kriva za sve

'I bivši premijer i sadašnja predsjednica stalno su govorili kako će učiniti sve da obrane radna mjesta. Sad im poručujem da nas prestanu braniti, jer što nas više oni brane, više nas je na burzi', dodao je Tomac. Isto tako je pozvao Vladu na hitno pokretanje javnih radova, kako bi se stalo napokon na kraj rastu nezaposlenosti i ostvarivanju crnih prognoza u tom smislu.

Bernard Jakelić, u ime HUP-a od premijerke traži smanjenje državne potrošnje i rebalans proračuna, a ponajviše ukidanje kriznog poreza. 'Tek ako bi se sad počelo s tim mjerama, postojali bi izgledi da se pad zaposlenosti zaustavi do kraja godine', naglasio je Jakelić. 'Plačemo i mi, ali za mjerama podrške gospodarstvu', zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene