HDZ-ova kandidatkinja ne bi imala ništa protiv da ju na skupovima prati pjesma Moja domovina. No, to će morati riješiti s autorima skladbe jer plaćanjem naknade ZAMP-u nije riješen problem.


Kandidatkinja HDZ-aKolinda Grabar Kitarović ima problem s odabirom glazbe u kampanji. Naime, iako su, kažu u njezinom stožeru, korištenje glazbe uredno platili - javili su se autori određenih pjesama. Oni tvrde da nije tražila njihovu dozvolu. Čemu se još protive doznala je Ivana Pezo Moskaljov.

Vezani članci Turbofolk koncert - 1 Zabrana koncerta u Puli dobiva sudski epilog, gradonačelnik ostaje pri svom, a organizator već razmišlja o idućim pravnim potezima Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović na ministarskom sastanku PTECCP-a - 1 Znakovit susret? Bivša predsjednica sjedila do Plenkovića, on prokomentirao nagađanja o njezinoj kandidaturi

Uz taktove pjesme 'Do pobjede' Kolinda Grabar Kitarović u petak nije zapjevala. No, prije 10-ak dana na istom mjestu - orila se posve druga pjesma – Moja domovina.

HDZ-ova kandidatkinja ne bi imala ništa protiv da ju ova pjesma prati na skupovima.

'Voljela bih da se ta pjesma koristi zato što je simbol jedinstva. To je pjesma koju držim apolitičnom, domoljubnom, koja ne pripada nijednoj političkoj stranci nego isključivo Hrvatskoj, narodu, građanima', rekla je Grabar Kitarović.

'Želim da moja kandidatura bude ohrabrenje svim ženama'

No, morat će to riješiti i s autorima skladbe. Time što su ZAMP-u platili naknadu za njezino izvođenje,
HDZ nije riješio problem.

'Autor tu ima pravo individualno, sa svojim odvjetnikom ili ako želi tražiti od korisnika da prestane to raditi ili tražiti naknadu štete. Ako se pjesma ozbiljno koristi treba se zatražiti dozvola', objasnio nam je Milan Majerović Stilinović iz ZAMP-a.

Zrinko Tutić kaže da je spreman na dogovor. Ali ne otkriva je li i koliko novca već tražio.

'Obožavam kad se moje pjesme pjevaju, dapače! Pregovarat ćemo i naći ćemo rješenja', rekao nam je glazbenik Zrinko Tutić. 'Pa ćemo je prekočiti', odgovara na pitanje što ako se pojavi financijska prepreka.

'Nije ta pjesma koja će biti zaštitni znak. Vidjet ćemo hoće li uopće doći do razgovora. Ali na ovakav ultimativan način - ne vjerujem', kaže glasnogovornik Kolinde Grabar Kitarović, Mladen Pavić.

Alfi Kabiljo neugodno iznenađen

A da se suzdrži od pjesme 'Neka cijeli ovaj svijet' iz jednog od najpoznatijih mjuzikala - zatražio je u petak i Alfi Kabiljo.

'Moje neugodno iznenađenje zbog korištenja ove skladbe dodatno je pojačano i činjenicom da je skladba iskorištena bez mog znanja i suglasnosti, odnosno, bez znanja i suglasnosti autora teksta skladbe pokojnog Milana Grgića, i to u kontekstu političke kampanje', poručio je Kabiljo.

Jedan od popularnijih skladatelja već se obratio i odvjetniku. Žele li izbjeći prvu tužbu u kampanji, čini se, itekako će se morati paziti što pjevaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju