Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kapacitet nije povećan od 2004.

Piškornica traži izmjene i dopune Okolišne dozvole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz sanacijskog odlagališta Piškornica, oglasili su se oko izradnje regionalnih centara za gospodarenje otpadom (RCGO).

Društvo Piškornica u priopćenju kojeg je poslalo medijima navodi da je u redovnoj proceduri podnijelo zahtjev za izdavanjem izmjena i dopuna Okolišne dozvole, ''a ne nikako kako se tvrdi za izdavanje nove Okolišne dozvole''.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Iz Piškornice u kojoj se odlaže otpad iz četiri županije, traže usklađenje stvarnog stanja s postojećom dokumentacijom, a ne povećanje kapaciteta odlagališta, jer kapacitet odlagališta Piškornica, napominju, nije povećan od 2004. godine.

''Bez ostvarenja prihoda oba projekta (sanacija i upravljanje odlagališštem i izgradnja RCGO Piškornica) ne mogu se ispuniti očekivanja i ostvariti najvažniji dugoročni cilj, a to je integralno i za okoliš prihvatljivo gospodarenje otpadom'', stoji u priopćenju kojeg su poslali medijima.

U prilogu možete pročitati njihovo priopćenje u cijelosti.

Priopćenje Za Medije by Ivana Domitrović on Scribd

 

Podsjećamo, prošlog mjeseca 14 udruga i građanskih inicijativa iz koalicije "Zero Waste Hrvatska" su u zajedničkom priopćenju upozorili na posljedice, kako su rekli, nerazumnog forsiranja izgradnje regionalnih centara za gospodarenje otpadom koji sve izraženije utječu na okoliš, zdravlje i ekonomiju te su pozvali vlasti na odustajanje od "centara za smeće" i hitnu uspostavu kvalitetnih lokalnih sustava odvajanja, ponovne uporabe, kompostiranja i recikliranja otpada. Također, najavljuju da će i sudskim putem zatražiti zakonito postupanje s otpadom.

Istaknuli su da su prilikom donošenja Plana gospodarenja otpadom RH početkom godine upozorili da će realizacija centara za gospodarenje otpadom štetno djelovati na postotak recikliranja i na cijenu usluge za građane te su se ta upozorenja pokazala točnima.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene