Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žive u istoj kući, spavaju u istom krevetu, ali u dokumentima piše da ne žive u istom gradu. Događa se to u Solinu, odnosno Klisu, odnosno teško je reći gdje.


Okupili su se građani Mezanovca i mirno prosvjedovali. Klis ih je pripojio sebi, Povjerenstvo za razgraničenje takvu odluku i potvrdilo, a oni kažu žive u centru Solina. 'Da se vratimo svom gradu jer jedino priznajemo da smo građani grada Solina', istakla je Anka Ivanović, organizatorica prosvjeda.

Vezani članci Prosvjed mještana Rupotine - 3 Mještani Solina nakon prometne nesreće održali prosvjed: "Mi zagovaramo ležeće policajce ili prometne kamere" Marija Krištić i Petar Gizdić - 2 Mariju i Petra zasluženo zovu herojima: ''Mislili smo da će momci izgorjeti. Čupali smo ih, bili su zgnječeni između sjedala..."

Supružnici Linda i Joško Lizatović žive u istoj kući, ali u dva grada, ako je suditi po njihovim osobnim iskaznicama. 'Znači, on spada pod Solin, ja sam pod Klis i tako funkcioniramo, a u istoj kući. Više ne znamo gdje smo, a to sve košta, svaki dokument', ispričala je Linda Lizatović.

A sad bi dokumente trebalo opet mijenjati jer je općina Klis promijenila naziv njihove ulice. No postavljene ploče građani su poskidali. Gradonačelnik Solina pojašnjava, da spor traje više od 10 godina, a Solin se žalio na odluku Povjerenstva za razgraničenje jer se nisu uzele u obzir sve odredbe zakona pa ni želja stanovništva.

Djeca s ovog spornog područja bi trebala šest, sedam kilometara ići u vrtić u Klisu, u školu šest sedam kilometar, a školska zgrada je iza sebe vrtića koji je pedeset metara udaljen odavde, sad možete zamislit što građanima koji imaju školsku djecu to znači', ispričao je Blaženko Boban, gradonačelnik Solina.

A smiješno im je kažu što je stara katastarska granica na koju se Klis poziva, sve do centra, pa je tako na području Klisa i nogomeni stadion NK Solin.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju