Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne znaju više gdje su

Piše na osobnoj: Žive u istoj kući, ali u dva grada - Solinu i Klisu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žive u istoj kući, spavaju u istom krevetu, ali u dokumentima piše da ne žive u istom gradu. Događa se to u Solinu, odnosno Klisu, odnosno teško je reći gdje.

Okupili su se građani Mezanovca i mirno prosvjedovali. Klis ih je pripojio sebi, Povjerenstvo za razgraničenje takvu odluku i potvrdilo, a oni kažu žive u centru Solina. 'Da se vratimo svom gradu jer jedino priznajemo da smo građani grada Solina', istakla je Anka Ivanović, organizatorica prosvjeda.

Pročitajte i ovo Jeffrey Epstein Očekuje se još Objavljeni novi dokumenti iz tužbe protiv pedofila Epsteina: Njegov zaposlenik ispričao koga je sve vidio Ilustracija Progovorio i pilot Lolita Express - mračna tajna koja povezuje Clintona, Trumpa i Eipsteina: Žrtve otkrile detalje paklenog aviona i kreveta na kojem su ispunjavale bolesne fantazije bogataša

Supružnici Linda i Joško Lizatović žive u istoj kući, ali u dva grada, ako je suditi po njihovim osobnim iskaznicama. 'Znači, on spada pod Solin, ja sam pod Klis i tako funkcioniramo, a u istoj kući. Više ne znamo gdje smo, a to sve košta, svaki dokument', ispričala je Linda Lizatović.

A sad bi dokumente trebalo opet mijenjati jer je općina Klis promijenila naziv njihove ulice. No postavljene ploče građani su poskidali. Gradonačelnik Solina pojašnjava, da spor traje više od 10 godina, a Solin se žalio na odluku Povjerenstva za razgraničenje jer se nisu uzele u obzir sve odredbe zakona pa ni želja stanovništva.

Djeca s ovog spornog područja bi trebala šest, sedam kilometara ići u vrtić u Klisu, u školu šest sedam kilometar, a školska zgrada je iza sebe vrtića koji je pedeset metara udaljen odavde, sad možete zamislit što građanima koji imaju školsku djecu to znači', ispričao je Blaženko Boban, gradonačelnik Solina.

A smiješno im je kažu što je stara katastarska granica na koju se Klis poziva, sve do centra, pa je tako na području Klisa i nogomeni stadion NK Solin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene