Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stres i strah za egzistenciju

Radnici Dalmacijavina očajni: 'U 20 dana pokopali smo troje kolega'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko Dalmacijavino na samom je rubu. Radnici, koji već dvije godine štrajkaju gotovo za svaku plaću, kažu kako im se kolege razbolijevaju i umiru od stresa i straha za egzistenciju.

'Ja se svakih sat vremena probudim, svaku noć, I da mi nije molitve odavno bi završila na psihijatriji. U posljednjih 20 dana troje kolega smo pokopali. Rak i infarkt su krivi', ispričala je jedna od radnica Dalmacijavina.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti''

Danas štrajkaju i zbog neuspjele privatizacije, ali i stoga što zbog dugova ne smiju prodavati nagomilano piće, nemaju trošarinski broj. Propast brojnih domaćih vinara pogoduje moćnim uvoznicima.

Ova tvrtka ima dugove ali i dosta nekretnina.U ponedjeljak Vlada je otvorila dvije jedine ponude za privatizaciju. Nije im dobra ponuda američke korporacije, a ni ponuda samih radnika koji su osnovali svoju tvrtku.

'Šta briga Vladu, oni će na ručak, večeru, putuju zbog izbora , misle se kako će stražnjicu smjestit u fotelju', kažu iznevjereni radnici. Općenito, Vlada godinama tolerira neuspješne ljude iz Uprave Dalmacijavina. Direktora i šefova tu je sve više, a poduzeću su nagomilali stotine milijuna dugova.

'Sebe su osigurali, plaće i bodove, njihovih 10 posto je moja plaća. Imaju besplatne hotele, mobitel, pun auto goriva, a ja moram pješke i svaki dan gledati hoću li prehraniti djecu', poručio je radnik Dalmacijavina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene