Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržao HDZ

Pinjuh dobio obavijest o isključenju iz SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Gradskog vijeća Vukovara i donedavni predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Pinjuh i službeno je zaprimo obavijest o isključenju iz stranke potpisanu od predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, a tu odluku još mora potvrditi Glavni odbor stranke.

Predsjedništvo SDP-a je 19. rujna odlučilo o suspenziji i isključenju Pinjuha iz stranke zbog nanošenja štete ugledu SDP-a, nakon što je krajem kolovoza Pinjuh dogovorom s vukovarskim HDZ-om i HSP AS te uz protivljenje svoje stranke izabran za predsjednika Gradskog vijeća.

Pinjuh je jutros izjavio kako osjeća duboko razočaranje odnosom stranke prema njemu, ističući kako ničim nije naštetio SDP-u. Posebno je, kaže, razočaran činjenicom da nema pravo žalbe na odluku o isključenju, niti ga je itko u međuvremenu na bilo koji način kontaktirao i zatražio objašnjenje njegovih poteza i ponašanja.

Uoči trećeg i zakonski posljednjeg pokušaja održavanja konstituirajuće sjednice vukovarskog Gradskog vijeća, Pinjuh je, kao tadašnji predsjednik SDP-ovog Gradskog odbora, bez suglasnosti s tom stranačkom organizacijom dogovorio s čelnicima HDZ-a i HSP AS čelno mjesto u Gradskog vijeću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Statut grada Vukovara Pinjuh: 'Vukovar se treba proglasiti mjestom od posebnog pijeteta' Slika nije dostupna Konstituirano Gradska vijeće Šef vukovarskog SDP-a priklonio se HDZ-u, SDP-ovci napustili sjednicu

>>Vukovar krenuo u izmjenu Statuta, latinica predložena kao službeno pismo

Tim je dogovorom Vukovar pošteđen novih izbora, a Pinjuh se obvezao podržati zahtjev HDZ-HSP AS za izmjenom Statuta kojom bi grad bio proglašen mjestom posebnog pijeteta.

"I dalje ne vidim u čemu sam pogriješio. Pa SDP bi u Vukovaru imao i gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća", rekao Pinjuh za Hinu. Najavio je da će predsjedniku SDP-ovog Glavnog odbora Josipu Leki uputiti pismo u kojem će obrazložiti svoje stavove, kako bi, kaže, i Leko i njegovi uskoro bivši stranački kolege bili upoznati sa svim okolnostima koje su dovele do isključenja.

Ogorčen isključenjem iz stranke Pinjuh je izjavio da se više u nju neće vraćati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene