Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pijte dosta tekućine i držite se hlada

Nema predaha od visokih temperatura: Pogledajte kada stižu pljuskovi i malo manje vruće vrijeme

Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL
Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL
Aktualno Galerija +0 Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL Galerija 1/1 >>
Ni idućih dana nećemo predahnuti od vrućina.

Iako je jučer za sjeverni dio Jadrana bilo izdano crveno upozorenje, ono je danas ublaženo pa je taj dio Hrvatske u narančastom. Veći dio zemlje je u žutom zbog potencijalno opasnog vremena, dok za osječko i karlovačko područje nema upozorenja.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Ilustracija vjetrovito i oblačno DHMZ upalio alarme, vrijeme je opasno: "Budite spremni na poremećaje"

Svi znamo da je ljeto i da su visoke temperature u našim krajevima, slobodno možemo reći, normalna pojava, ali nemojte olako uzimati upozorenja liječnika - pijte dovoljno tekućine, nosite laganiju odjeću i u svakom slučaju izbjegavajte izlaganje sunčevim zrakama, osobito u najtoplijem dijelu dana.

Iznad nas se nalazi anticiklona, a vlažni i nestabilni zrak drži se dalje od naših krajeva, pa će u takvim okolnostima jutro biti vedro, bez nekog značajnijeg vjetra. Najniža temperatura bit će u gorskim predjelima, gdje će se uz 15-ak stupnjeva moći i dobro naspavati, u unutrašnjosti će biti oko 20, dok će na Jadranu tijekom noći biti najtoplije, od 24 do 26 stupnjeva.

Temperature do 35 stupnjeva

U nastavku dana ostaje više-manje sunčano, vjetar slab, a temperatura još malo viša, od 33 do 35 stupnjeva.

Ljetno vrijeme sutra i na istoku zemlje, dakle i ovdje sunčano i vruće te uglavnom suho. Na sjevernom Jadranu i tijekom dana će biti sunčano, u gorju slično, ali uz vrlo malu mogućnost za tek rijetkim lokalnim pljuskom... Na moru će puhati uglavnom umjeren jugozapadnjak, a temperatura uz obalu oko 33 stupnja, dok će u gorju biti malo niža.

U Dalmaciji bez promjene - sunčano, vedro i vruće, temperatura će biti između 32 i 36 stupnjeva.

More uz 26 ili 27 stupnjeva i ne pruža neko pretjerano osvježenje od vrućina.

UV indeks u cijeloj će zemlji biti vrlo visok, a uz to će i dalje pritjecati vrući zrak pa izbjegavajte izlaganje suncu i teže fizičke napore.

Noći još malo toplije

Na kopnu idućih dana pretežno sunčano, noći će biti još malo toplije, a danju ostaje vruće. I tako će biti do subote, kada očekujemo pljuskove i tek malo manje vruće vrijeme.

Bez promjene idućih dana i na moru, i dalje će biti sunčano i vruće - osobito u Dalmaciji, dok na sjevernom dijelu već u petak može biti pokoji pljusak.

Dakle, ostaje nam jednako vruće pa se svi, a osobito oni slabijeg zdravlja pridržavajte uputa liječnika, pijte dovoljno tekućine i držite se hlada.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene