Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Pijavice u Istri, prolom oblaka u Zagrebu, munje prema jugu...: Doznajte kad se očekuje smirivanje vremena

Rovinjski vatrogasci imali su niz intervencija (Foto: JVP Rovinj)
Rovinjski vatrogasci imali su niz intervencija (Foto: JVP Rovinj) JVP Rovinj
Aktualno Galerija Munje u Hrvatskoj (Foto: screenshot Blitzortung) Munje u Hrvatskoj (Foto: screenshot Blitzortung) Foto: screenshot Blitzortung Rovinjski vatrogasci imali su niz intervencija (Foto: JVP Rovinj) Rovinjski vatrogasci imali su niz intervencija (Foto: JVP Rovinj) Foto: JVP Rovinj Rovinjski vatrogasci imali su niz intervencija (Foto: JVP Rovinj) Rovinjski vatrogasci imali su niz intervencija (Foto: JVP Rovinj) Foto: JVP Rovinj Rovinjski vatrogasci imali su niz intervencija (Foto: JVP Rovinj) Rovinjski vatrogasci imali su niz intervencija (Foto: JVP Rovinj) Foto: JVP Rovinj +1 Rovinjski vatrogasci imali su niz intervencija (Foto: JVP Rovinj) Galerija 1/6 >>
Preko naših krajeva do ponedjeljka poslijepodne prijeći će ciklona s pripadajućim frontalnim sustavom, nakon čega će tlak zraka porasti. U takvim okolnostima u utorak će vrijeme biti stabilnije, no prije toga čeka nas još jedna kiša.

Zagreb je jutros oko 9 sati zahvatila jaka kiša, koja je mjestimice stvorila i poteškoće u prometu, ionako gustom zbog početka školske godine i povratka građana s godišnjih odmora. Oborine nisu dugo potrajale pa je već pola sata kasnije kiša oslabjela.

Pročitajte i ovo Stiže promjena vremena Vremenska prognoza Narednih dana očekuje nas pogoršanje vremena, do kada će trajati otkriva meteorolog Vikić-Topić Meteoalarm Meteoalarm Budite na oprezu: U dvije regije danas jako grmljavinsko nevrijeme

Mnogo je nestabilnije bilo noćas i rano jutros u Istri i na sjevernom Jadranu, gdje je grmljavinsko nevrijeme donijelo jaku kišu, a u Istri su ponovno zabilježene i pijavice, javlja Istramet. Mjestimice je pala i tuča, koja je u Istri pričinila i nemalu štetu na poljoprivrednim kulturama. Po istom izvoru, u Rovinju je u dva dana palo više kiše od mjesečnog prosjeka.

"Istarski su vatrogasci samo tijekom nedjelje navečer i u noći na ponedjeljak imali četrdesetak intervencija, a najozbiljnije je bilo na području Rovinja, gdje su vatrogasci i komunalne službe te dežurne ekipe HEP-a intervenirali tridesetak puta uglavnom zbog srušenih stabala i granja te ispumpavanja vode iz prostorija", izvijestio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac. Vatrogasci su morali intervenirati i u autokampu Polaris, gdje su spasili jednu osobu iz kampera.

Nevrijeme se jutros nastavilo kretati prema jugu, uz velik broj munja koje ga prate.

U Tirolu u Austriji te talijanskom Livignu i Passo Gaviji jučer je počeo padati i snijeg, objavio je meteoservis Severe Weather Europe. 

 

U Hrvatskoj će danas kiše biti tijekom jutra i prijepodneva, nakon čega će postajati sve rjeđa, prestajat će te će se u drugom dijelu dana već i razvedravati. To znači da za ponedjeljak ipak pripremite kišobrane i kabanice. I u nastavku tjedna vrijeme će se klackati između kasnog ljeta i rane jeseni.

Rovinjski vatrogasci imali su niz intervencija (Foto: JVP Rovinj) Munje u Hrvatskoj (Foto: screenshot Blitzortung) Foto: screenshot Blitzortung

Preko naših krajeva do ponedjeljka poslijepodne prijeći će ciklona s pripadajućim frontalnim sustavom, nakon čega će tlak zraka porasti. U takvim okolnostima u utorak će vrijeme biti stabilnije, no prije toga čeka nas još jedna kiša.

Prijepodne će vrijeme biti promjenjivo ili pretežno oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, pri čemu će biti uvjeta i za lokalno obilniju oborinu. Na Jadranu će puhati umjeren, jak i vrlo jak jugozapadnjak. Temperatura će u kopnenom dijelu biti većinom između 12 i 17, a na Jadranu od 17 do 22 stupnja.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne se očekuje prestanak kiše i smanjenje naoblake. Temperatura će veći dio dana u središnjoj Hrvatskoj biti oko 20, maksimalno 23 stupnja. Malo toplije na istoku, do 25, ali i nešto promjenjivije poslijepodne. Još bi tu moglo biti malo kiše i do večeri.

U gorskoj Hrvatskoj kiša će poslijepodne biti sve rjeđa, a sličnoće biti i na sjevernom Jadranu. Kasnije će i oblaka biti manje, a na moru će se do večeri vrlo vjerojatno i sasvim razvedriti. Vjetar će tu okrenuti na zapadni i sjeverozapadni, dok će temperatura biti od 20 do 24 stupnja. U gorju svježije, između 15 i 20.

U Dalmaciji također u ponedjeljak može biti izraženijih pljuskova, no sve manje poslijepodne - vrijeme će se postupno smirivati. Vjetar će oslabjeti te okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak i bit će toplo, uz temperaturu većinom između 23 i 27 stupnjeva.

More će isto i dalje biti toplo, između 23 i 25, jedino će sjeverni dio Kvarnera biti malo svježiji, 21 stupanj.

U utorak će vrijeme biti stabilnije, djelomice sunčano i toplije, danju oko 24. Ujutro je ponegdje moguća magla. Toplo će se zadržati i u nastavku tjedna, iako će opet biti promjenjivo, s kišom ponajprije u gorju.

Na moru će u utorak biti pretežno sunčano, no prema večeri ipak se očekuje porast naoblake. U srijedu i četvrtak potom slijede pljuskovi i grmljavina, na sjevernom dijelu puhat će bura, a na južnom jugo. No svih ovih dana zadržat će se vrlo toplo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene