Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prije sastanka

Petrov i Prgomet popili kavu na Iblerovom trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije stranačkog sastanka na Iblerovom trgu, Drago Prgomet i Božo Petrov, čelnici Mosta, popili su kavu.

Drago Prgomet i Božo Petrov, čelnici Mosta nezavisnih lista, popili su kavu prije stranačkog sastanka na Iblerovom trgu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Petrov o foteljama REFORME ALI ... Most ne želi manje ministarstava, a MUP im je 'izuzetno bitan' Slika nije dostupna 'Vrijeme je isteklo jučer' Pogledajte dramatičan govor Bože Petrova

Most je najveće iznenađenje na izborima. Dobili su 19 zastupničkih mandata u Hrvatskom Saboru, što je više nego su im predviđale ankete provedene tijekom izborne kampanje.

'HDZ i SDP su bili bahati, dobro je da se s nekim moraju dogovarati'

Bez njih nitko neće moći sastaviti Vladu, pa se suradnji nadaju i HDZ-ova Domoljubna koalicija koja je osvojila 59 mandata i SDP-ova koalicija Hrvatska raste koji je dobila 56 mandata, a u koaliciji s IDS-om koja je dobila 3 mandata ima jednak broj zastupnika kao i Domoljubna koalicija.

Podsjetimo, mandat za sastavljanje Vlade, prema Ustavu Republike Hrvatske može dobiti onaj tko će imati 76 glasova u Saboru. S obzirom na to da nijedna od dvije velike stranke, ni SDP ni HDZ nije prikupila taj broj mandata na izborima, morat će po glasove zastupnika Mosta. A to će moći dobiti jedino ukoliko, kako tvrdi Most, pristanu na reforme koje Most zagovara.

Predsjednica je sinoć jasno poručila da će se držati Ustava i da će mandat za sastavljanje Vlade dati onome tko je uvjeri da ima dovoljno mandata potpore novoga saziva Sabora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene