Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Petrinja: Kaznene prijave protiv Medveda i Kardaša zbog onečišćenja vodovoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Javnoga komunalnog poduzeća 'Privreda' u Petrinji Zlatko Medved i voditelj vodovodne distribucije u tom poduzeću Mate Kardaš kazneno su prijavljeni zbog onečišćenja pitke vode u petrinjskom gradskom vodovodu 13. lipnja ove godine.

Kako je priopćila sisačko-moslavačka Policijska uprava, osnovano se sumnja da su uzrokovali opasnost za živote potrošača pitke vode na petrinjskom području i počinili kažnjivo djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. 

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Pomor ribe u rijeci Orljavi - 6 što se događa? Orljavom već danima plutaju lešine riba, reagirala inspekcija: "Smrad se širi na kilometar..."

>> Petrinja: Do daljnjega zabranjena upotreba vode za piće

>> Voda u Petrinji puna bakterija, stanovnicima zabranjena konzumacija!


Medved i Kardaš osumnjičeni su da su u proljeće 2008., suprotno propisima i tehničkim pravilima, odobrili puštanje dvaju bunara u vodoopskrbi sustav kojim ta tvrtka opskrbljuje grad Petrinju i okolicu, zbog čega je 13. lipnja, nakon većih oborina, onečišćena pitka voda bakterijama. Time su, s obzirom na veliku mogućnost zaraze, uzrokovali opasnost za život krajnjih korisnika.

Županijski Zavod za javno zdravstvo utvrdio je 13. lipnja crijevne i fekalne bakterije u petrinjskom gradskom vodovodu te je u dijelovima Petrinje bila zabranjena uporaba pitke vode, a građani tih dijelova grada pitkom su vodom, nekoliko dana, dok nije sanirano stanje vodovoda, opskrbljivani vodom iz cisterna s vodom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene