Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zagrebačku Zračnu luku Petrač je doputovao u utorak nešto poslije 20,40 sat izvanrednim letom Croatia Airlinesa, a zrakoplov je unajmljen samo za ovu priliku.Osuđeni Hrvoje Petrač po dolasku u Zagreb, komercijalnim letom Nacionalne kompanije iz Atene, prebačen je u utorak oko 21 sat u remetinečki zatvor, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Vezani članci Vatrogasci u Remetincu Curio plin u Zagrebu: Iz zgrade u Remetincu izlazio zeleni dim Zatvor Remetinec Bivši zatvorenik o mjerama u Remetincu: "Tamo je pakao! U sobi od 20 kvadrata je i do 8 zatvorenika. Kad netko ne može na čučavac, donesu mu stolac s rupom"

MUP je tijekom obavljanja svih zakonom predviđenih obveza u postupku izvršenja izručenja poduzeo sve mjere i aktivnosti kako bi se preprata okrivljenika obavila na najsigurniji način. 

Svi troškovi nastali pri izručenju ulaze u trošak postupka, dodaje se u MUP-ovu priopćenju.

Hrvoje Petrač osuđen je na šest godina zatvora zbog otmice sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, a budući da je bio u bijegu presuda mu je izrečena u odsutnosti, pa od Vrhovnog suda može tražiti i dobiti novo suđenje.