Marijana Petir
Marijana Petir Foto: DNEVNIK.hr

Nezavisna zastupnica Marijana Petir objašnjavala je danas kako je uštedjela više od pet milijuna kuna koliko je prijavil u imovinskoj kartici.


Nezavisna zastupnica Marijana Petir rekla je da je u imovinskoj kartici transparentno i po zakonu prijavila svoju imovinu. "Nadam se da su tako činili i drugi. Uvijek sam se ponašala odgovorno i umjereno u svemu, pa tako i kad je riječ o ušteđevini'', rekla je.

Vezani članci Miroslav Škoro: Pogreška u imovinskoj kartici - 4 Još jedan saborski zastupnik ima poteškoća s ispunjavanjem imovinske kartice: Ovaj put "poskliznuo" se Škoro Ljubo Pavasović Visković Razriješena državna odvjetnica Mirela Alerić Puklin u imovinskoj kartici nije navela muževu ušteđevinu

Dodala je da nije riječ samo o rezultatima prihoda tijekom pet godina mandata u Europskom parlamentu. ''Ja radim 20 godina'', rekla je za N1. Dodala je da ne zbraja i živi u skladu s mogućnostima te da nikada nije imala kredit. ''Živim u roditeljskoj kući, to sam također navela u kartici", rekla je i primijetila da mnogi njezini kolege imaju nekretnine dok ih ona nema.

Petir je također ocijenila da je u Saboru bitno teže raditi zbog epidemioloških mjera, a smatra da se smanjenjem broja zastupnika u Sabornici nikoga ne diskriminira. Za sukob između predsjednika i premijera oko predsjednikova putovanja u Albaniju, rekla je da službena putovanja imaju svoju proceduru, da se zna tko za njih mora znati.

"Logično mi je da za službeni put mora biti postojati nalog, bez obzira na to što nema dnevnica. Bez obzira na to što predsjednik dolazi iz jedne političke opcije, premijer iz druge, trebalo bi poštivati procedure, trebalo bi obavijestiti premijera i ministra vanjskih poslova, jer niti predsjednik niti itko drugi nije tu da samostalno provodi vanjsku politiku",rekla je. "Ne morate uzeti dnevnicu, ali putni nalog, ako koristite službeno prometalo – automobil, helikopter, brod - morate imati'', zaključila je Petir.