Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Malo bi, malo ne bi"

Petar Škorić kaže da ne želi biti talac HDZ-u: "Nije bilo pritisaka, sam sam odlučio odustati od kandidature"

Saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić izjavio je u petak da je odluku o odustajanju od kandidature za potpredsjednika stranke donio bez ikakvih pritisaka.

"Apsolutno sam sam donio odluku. Ne želim biti talac svojoj stranci, ne želim opterećivati situaciju i dijeliti ljude. Smatram da ima dovoljno kvalitetnih kandidata i da će članstvo 15. ožujka dati glas najkvalitetnijima", rekao je Škorić novinarima u Hrvatskom saboru.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Škorić je u četvrtak povukao svoju kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a poručivši na Facebooku kako želi sve u stranci potaknuti na smirivanje tenzija i fair play kampanju na stranačkim izborima te je ponovno podržao Andreja Plenkoviću za novi mandat na čelu HDZ-a.

Novinarima u Saboru kazao je da se od početka zalagao protiv unutarstranačkih blokova i za načelo "jedan član – jedan glas" jer smatra da nije dobro da iz ovog izbornog procesa HDZ izađe podijeljen.

Ustvrdio je kako se za mjesto potpredsjednika kandidirao kao pojedinac, izvan blokova. "Kad vas se počne svrstavati u ovaj ili onaj tabor, tražiti od vas da se morate opredijeliti, dolazite u poziciju da dijelite vlastito biračko tijelo", poručio je.

Negirao je spekulacije da je netko na njega radio pritisak ili ga ucjenjivao rekavši da je od kandidature odustao kako bi to bila poruka svima i poticaj za smirivanje unutarstranačkih tenzija, jer "HDZ je iznad svih nas".

Škorić je rekao i da je nakon što su službeno objavljene kandidature procijenio kako je za HDZ i Hrvatsku najbolje da aktualni predsjednik Andrej Plenković ostane na čelu stranke.

Na upit kako to da podržava Plenkovića, iako je ranije govorio o vraćanju HDZ-a demokršćanstvu i otuđenom biračkom tijelu, Škorić je odgovorio da je Plenković uspješno vodio Vladu na vanjskopolitičkom, gospodarskom i obrambenom polju.

"Zadovoljenje unutarnjih odnosa stvar je koju treba mijenjati i vjerujem da će u ovom procesu svi iščitati potrebu da se stranka svjetonazorski vrati onom dijelu birača koji se u ovom trenutku odmaknuo od HDZ-a", naveo je.

Škorić također tvrdi da ga nitko nije nazivao i tražio da ga podrži. "Bilo je pojedinačnih razgovora, sugestija i svega, ali osobnih poziva i takvih stvari nije bilo", rekao je. (Hina)

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene