Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koristili kriptirane poruke

Duge cijevi na ulici: Krijumčari kokaina izvedeni pred sud, obrana tvrdi - "Riječ je o nečemu što je nedokazivo"

Aktualno Galerija Dolazak na sud; ilustracija - 1 Dolazak na sud; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dolazak na sud; ilustracija - 2 Dolazak na sud; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dolazak na sud; ilustracija - 3 Dolazak na sud; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Fran Olujić Galerija 1/4 >>
Petar Ćosić Škarac i drugi osumnjičeni pod jakim mjerama sigurnosti stigli su pred zagrebački Županijski sud. Tereti ih se za krijumčarenje i preprodaju kokaina.

Pod jakim mjerama osiguranja na zagrebački Županijski sud iz istražnog zatvora prepraćeni su Petar Ćosić Šarac i drugi osumnjičeni za nabavu, krijumčarenje i preprodaju više od tone kokaina iz Južne Amerike, preprodaju oružja, ali i organiziranje ubojstva u Ekvadoru.

Ćosić, koji se smatra desnom rukom crnogorskog narko bosa Darka Šarića i ostali, dovedeni su zbog odlučivanja o optužnici. Obrana osporava zakonitost dokaza pribavljenih putem kriptirane komunikacije na aplikaciji SKY. Odluka o tome odgođena je, sjednica se nastavlja u ožujku.

Pročitajte i ovo Ilustracija VENDETA U ITALIJI Mafijaši su sve dovitljiviji: Imali su lukav plan kako da otruju svećenika, ali im nije uspjelo

Pročitajte i ovo Sjećanje na Alekseja Navaljnog Slaže se i njegova majka Navaljnova glasnogovornica: "Planiramo javni oproštaj od Alekseja"

"Kriptirana komunikacija, putem nekakvih zaporki, ne zna se tko je odašiljatelj poruka, nikakvi mobilni telefoni kao takvi nisu zaplijenjeni, dakle mi tvrdimo da je riječ o nečemu što prema hrvatskom zakonodavstvu ne može biti zakonit dokaz", tvrdi Fran Olujić, odvjetnik Olivera Čokare.

"Spriječeno je poćinjenje teških kaznenih djela, otkrivena su kaznena djela najtežeh karaktera, omogućila se zaštita prava i sloboda pojedinaca, građana, ne samo u Hrvatskoj, zemljama iz regije, zemljama članicama EU, nego i trećim zemljama", izjavila je zamjenica ravnateljice USKOK-a, Željka Panza Ostrogonac.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene