Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednog odvela Hitna

Radnici Diokija štrajkaju glađu: 'Nije me ubio srpski metak, sada me ubijaju s papirima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet radnika Diokija, koji šest mjeseci nisu primili plaću, štrajkaju glađu.

Radnici zagrebačke tvrtke kažu kako su se na ovaj očajnički potez odlučili nakon svjedočenja Roberta Ježića, vlasnika Diokija, na suđenju Ivi Sanaderu. Na vrhu postrojenja na zagrebačkom Žitnjaku podigli su šatore, odbijaju hranu i vodu te traže svoje neisplaćene plaće.

Pročitajte i ovo Osoblje Lufthanse ponovo u štrajku Nezadovoljni plaćom Novi štrajk osoblja poznate aviokompanije: Pripazite ako putujete U Njemačkoj počinje dvodnevni štrajk javnog prijevoza Trajat će dva dana Počeo štrajk javnog prijevoza u Njemačkoj: U nekim mjestima neće voziti ništa

Najmlađem radniku Diokija jutros je pozlilo, poplavila su mu usta i žalio se na opću slabost. Na mjesto događaja je stigla Hitna pomoć čiji su djelatnici procijenili da radnik nije u mogućnosti nastaviti štrajk i odvezli ga.

'Tražim naša prava i plaće'

Bojan Kovačević, jedan od radnika u štrajku, rekao je kako je bio u ratu te kako ga nije ubio srpski metak, a sada ga ovdje ubijaju s papirima.

'Mnogi će reći kako sam si umislio da sam Matija Gubec, reći će da sam idealist, budala koja misli da je sve savršeno. Nisam ni jedno ni drugo, čovjek sam koji traži naša prava, plaće i otpremnine', izjavio je Bojan Kovačević.

Kap koja je prelila čašu i natjerala radnike na štrajk glađu bilo je priznanje Ježića da je preko svoje švicarske tvrtke za Ivu Sanadera primio 5 milijuna eura od MOL-ovog mita kako bi bivši premijer omogućio Mađarima stjecanje upravljačkih prava u INI.

>> Blokirao ulaz u Dioki jer plaću nije dobio 6 mjeseci!

Radnici u štrajku predlažu da Robert Ježić, koji na svojem računu ima pet milijuna eura, podigne taj novac i njima isplati pošteno zarađene plaće. 'Ježiću, tajkune, promijeni Sanaderove eure u kune, taj si novac nama dužan, lopove!', poruka je koju su radnici poručili vlasniku Diokija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene