Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pet je osoba iz Rovinja zatražilo pomoć u pulskoj Općoj bolnici i rovinjskom Domu zdravlja nakon sinoćnjeg istjecanja amonijaka iz hladnjače tvornice za preradbu ribe 'Mirne' u Rovinju, potvrdila je glasnogovornica istarske Policijske uprave Nataša Rogić.


Dodala je kako su svi nakon liječničke pomoći pušteni kući.

Vezani članci Ilustracija (Dusko Marusic/PIXSELL) Preminula djevojčica koja je ostavljena u vrelom automobilu, roditelji će donirati organe Dječja sjedalica, ilustracija (Foto: Getty Images) Slučaj djevojčice iz Rovinja ostavljene u uzavrelom automobilu: Policija protiv 33-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu

Prema dosadašnjim saznanjima amonijak je iz hladnjače u Rovinju u Ulici braće Brajković počeo istjecati oko 20,30 sati, no brzom intervencijom vatrogasaca i djelatnika poduzeća, koji su mlaznicom počeli zalijevati ventile na cijevi kroz koju je prolazio amonijak, istjecanje je zaustavljeno do 21,10 sati.

Za dva, odnosno do 23 sata, rovinjski vatrogasci su potpuno uklonili opasnost od amonijaka i mogućeg požara. Po policijskim podatcima s blagim znacima trovanja u pulsku Opću bolnicu prevezen je skladištar 'Mirne' 53-godišnji A.R. te 29-godišnja M.M. i 23-godišnja T.M.LJ. koje su se zatekle u blizini mjesta istjecanja amonijaka.

U Domu zdravlja pomoć su zatražila dvojica policajaca koji su osiguravali mjesto događaja, a nakon medicinske pomoći svi su pušteni kući bez znakova trovanja.

Glasnogovornica Rogić istaknula je kako je počeo očevid koji bi trebao utvrditi uzrok istjecanja amonijaka.