Radovi na vrelovodu, ilustracija (Foto: Patrik Macek/Pixell)
Radovi na vrelovodu, ilustracija (Foto: Patrik Macek/Pixell) Foto: Patrik Macek/Pixell

Dio Novog Zagreba u utorak će, do kasnih večernjih sati, biti bez tople vode, javljaju iz HEP-Toplinarstva.


Zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda u šahtu na Trgu Ivana Meštrovića u Zapruđu, krajnjim kupcima HEP-Toplinarstva u novozagrebačkim naseljima Utrine, Travno, Dugave, Sloboština i Jakuševec u utorak od 9 sati do kasnih večernjih sati privremeno će biti obustavljena isporuka toplinske energije koja se koristi za pripremu tople vode.

Vezani članci Slika nije dostupna PUKNUO VRELOVOD U ZAGREBU Vrbani i dio Staglišća ostali bez grijanja i tople vode Slika nije dostupna FOTO Puknuo vrelovod na Trešnjevci, tisuće Zagrepčana bez grijanja

Osnovni razlog puknuća jest to što se u vrelovodni šaht izlijevaju oborinske vode pomiješane sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici, što uzrokuje koroziju i pucanje cijevi.

HEP-Toplinarstvo već je pokrenulo izradu dokumentacije za projekt modernizacije šahtova, kojim će biti obuhvaćen i šaht na Trgu Ivana Meštrovića, a radovi će se provesti tijekom 2021. godine.

"Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuće u što kraćem roku sanira te mole krajnje kupce za strpljenje i razumijevanje", priopćeno je iz HEP Toplinarstva.